El Punt Òmnia Futur, de Lleida, amb els menors estrangers no acompanyats

07/01/2019 | 12:01
Menors extrangers no acompanyats al Punt Òmnia FUTUR

El Punt Òmnia Futur, de la ciutat de Lleida, ha acordat un conveni amb la cooperativa social i sense ànim de lucre Eduvic per a l'alfabetització i l'acompanyament dels menors estrangers no acompanyats (MENA) de Lleida.

D'aquesta manera, el Punt Òmnia Futur ofereix a aquest col·lectiu de joves l'oportunitat de tenir accés a un espai habilitat amb ordinadors i eines TIC, i l'opció de formar-se usant-los amb exercicis de lectorescriptura, de coneixement de l'entorn i amb d'altres recursos proposats per la persona dinamitzadora del Punt. 

Per a aquests joves estrangers, però, el Punt Òmnia és més que una aula connectada. Allà els joves MENA gaudeixen de suport psicològic personalitzat, de l'acompanyament d'una assistenta social i del suport del dinamitzador del Punt Òmnia Futur, que facilita l'aprenentatge en català, i aporta eines útils i necessàries per als joves en aquesta difícil situació amb suport de les TIC, com són les comunicacions via internet amb els seus familiars i amics del seu país de procedència. Els joves no acompanyats també compten amb un voluntari que tradueix de l'àrab al català.

El Punt ofereix serveis d'alfabetitzacio i acompanyament a aquest col·lectiu d'immigrants.