El Punt Òmnia Àgora, a la Verneda, participa en el projecte europeu Empowering You!

05/07/2017 | 08:07

El Punt Òmnia Associació de Persones Participants Àgora, situat al barri de la Verneda de Barcelona, s’ha endinsat en un nou projecte europeu. Des de principis d’aquest any 2017, el Punt Òmnia ha volgut formar part d’Empowering You!, un projecte que es duu a terme a cinc països de la UE i que té l’objectiu de combatre el fenomen de la marginació dels joves a través de la seva participació en la societat.

Aquest projecte, ideat com un dispositiu d’inclusió social finançat pel programa de la Comissió Europea Erasmus+, preveu la creació i el desenvolupament d’una plataforma TIC de jocs interactius, una eina web que es basarà en l’aprenentatge i l’intercanvi de continguts i d’idees. És, precisament en aquest aspecte, que el Punt Òmnia Àgora ha fet la seva aportació: l’aula TIC del Punt Òmnia servirà de bressol que acollirà la prova pilot dels jocs interactius creats pels joves participants. 

Un cop els i les joves hagin creat la plataforma TIC de jocs per a Empowering You!, el Punt Òmnia també col·laborarà en la creació de la infraestructura tecnològica que permeti fer-ne una app per a mòbils i altres dispositius. Els joves participants del Punt Òmnia també seran “ambaixadors cívics” del projecte europeu, organitzant accions de difusió d’Empowering You! Podeu consultar .

El projecte europeu utilitza la gamificació per a fomentar la participació ciutadana de joves en risc d'exclusió social.