El Punt Òmnia JIS-Arrels al 17è Mercat d'Intercanvi de Collblanc - la Torrassa

13/12/2016 | 10:12

Ja tenim aquí l'esperada 17a edició del Mercat d'Intercanvi de Collblanc - la Torrassa a la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat. Aquest esdeveniment està organitzat per la Xarxa d'Intercanvi de Coneixements (XIC) dels barris de Collblanc i la Torrassa i compta amb la participació del Punt Òmnia JIS-Arrels i l'Associació de Veïns JIS.

El proper dissabte 12 de novembreels usuaris i els dinamitzadors del Punt, així com tots els veïns i veïnes del barri i qualsevol persona interessada, tenen una cita important per intercanviar béns, objectes i coneixements al Mercat d'Intercanvi, que se celebrarà a la plaça Espanyola de la Torrassa.

Què es podrà portar al mercat? Des d'objectes en bon estat i que ja no utilitzem, i també d’altres que hem usat i dels quals hem fet el manteniment, fins a l’intercanvi de coneixements, i també abraçades... de tot excepte diners. No cal fer la inscripció prèvia per participar-hi, tan sols cal que us hi acosteu i porteu allò que vulgueu intercanviar amb altres persones. Ja ho sabeu: tothom és convidat a la plaça el proper dissabte!

El Punt Òmnia JIS-Arrels ha col·laborat durant anys en moltes de les activitats organitzades per la XIC, fins i tot en el Mercat d'Intercanvi de Collblanc. En aquest sentit, des de la primera edició del mercat el Punt ha ofert suport organitzatiu, comunicatiu i material a l'organització d'aquesta activitat d'economia col·laborativa, la qual cosa ha fet que el Punt promocionés durant 10 anys l'intercanvi de béns entre els veïns i les veïnes de la Torrassa i els de Collblanc.

L'organització del Mercat d'Intercanvi de Collblanc - la Torrassa suposa per al Punt Òmnia l'ús d’ordinadors per determinar horaris, gestionar recursos i crear comunicacions en línia i multimèdia, així com l'aprofitament de recursos per a altres usos durant les hores lliures no programades amb activitats grupals.

Al seu torn, el Mercat d'Intercanvi de Collblanc - la Torrassa forma part d'una xarxa local de mercats d'intercanvi que opera en el territori català, i que permet que bona part dels assistents sigui gent provinent d'altres municipis i poblacions de Catalunya que estan dins d'aquest circuit d'intercanvi de béns.

Tal com informa la dinamitzadora del Punt Òmnia JIS-Arrels de l'Hospitalet de Llobregat, Mila Serrano, el Punt Òmnia preveu per a més endavant la participació d'ampes i altres entitats del barri en el Mercat d'Intercanvi de Colblanc - la Torrassa, una participació que considera interessant pel potencial d'intercanvi de coneixements que aquestes entitats poden aportar.

mercat d'intercanvi