El Punt Òmnia la Devesa del Pla de Ripoll organitza el joc del bon internauta

15/02/2019 | 10:02

El Punt Òmnia La Devesa del Pla de Ripoll i el Consorci de Benestar Social del Ripollès s'han coordinat per celebrar el Dia de la Internet Segura, que es commemora cada febrer a tot el món. Més de 20 participants van jugar el dia 5 al joc del bon internauta, una dinàmica educativa creada per Internet Segura que vol conscienciar els més petits sobre els riscos de la navegació per internet i els mals usos de les xarxes socials.

La Biblioteca Labert Mata de Ripoll va acollir aquesta iniciativa didàctica del Punt Òmnia, que va aconseguir reunir una dotzena d'infants de 8 a 12 anys acompanyats de familiars. "Has rebut un missatge per WhatsApp que diu que si reenvies el missatge et passarà alguna cosa molt bona. Tu l'esborres, creus que has fet bé?". El joc del bon internauta interpel·la els participants amb qüestions que s'han de resoldre i raonar sobre bons hàbits a les xarxes i a internet. Cal publicar imatges de menors a les xarxes? És necessari preguntar a les persones implicades abans d'etiquetar-les en una imatge?

El joc del bon internauta ha permès que els infants participants de Ripoll puguin pensar, dubtar i concloure, amb l'ajuda i supervisió dels adults acompanyants, qüestions sobre seguretat i bons usos durant més d'una hora: quantes hores em passo davant l'ordinador? Quines aplicacions mòbils són les més recomanables? Podeu veure un àlbum d'imatges de l'activitat:
 

Dia de la Internet Segura

Dotze infants de 8 a 12 anys han participat en aquesta primera edició del joc a la Biblioteca Lambert Mata.