El Punt Òmnia La Devesa del Pla dona suport a la Unitat d'Escolarització Compartida del Ripollès

20/04/2020 | 15:04
Logotip de la UEC Ripollès

La Unitat d'Escolarització Compartida del Ripollès (UEC) s'adapta als contextos familiars i continua atenent el seu alumnat virtualment. Tot i que el Departament d'Educació va clausurar els centres com a mesura de prevenció fa sis setmanes, han seguit en contacte amb els i les 10 alumnes a través de trucades periòdiques per donar-los suport emocional en aquesta nova situació excepcional.

Evidentment, el fet de no poder fer classes presencials és un obstacle important que aquests dies està a l'ordre del dia de moltes llars amb infants, adolescents o joves que estudien. L'inici del tercer trimestre ha arribat durant el confinament i ha posat de manifest la necessitat de cercar alternatives viables per a continuar aprenent des de la distància.

La UEC, durant el curs ordinari, treballa sempre amb currículum adaptat i en aquesta ocasió s'ha adaptat també el canal i la forma d'arribar a l'alumnat. Han assegurat que tothom pugui rebre els materials acadèmics que ha de treballar. Les activitats diversificades que es feien fora de l'aula (esports, cuina, informàtica, etc.) s'han reinventat per a fer-les i avaluar-les virtualment.

Un cop el Departament d'Educació notifica que el 3r trimestre es farà de forma telemàtica, s'han coordinat amb els diferents professionals d'educació per garantir la continuïtat del curs escolar virtualment. Han creat una "Classroom" per a l'alumnat, on participen totes les persones amb què treballa la UEC habitualment: educadores del servei, monitor esportiu del Consell Esportiu del Ripollès i dinamitzadora del Punt Òmnia La Devesa del Pla. I s'hi publiquen les tasques a fer, deixant un marge de temps determinat però ampli per a retornar-les fetes. D'aquesta manera es pretén tenir en compte les necessitats familiars, ja que si algun membre fa teletreball o hi ha altres germans que també han de fer connexions escolars, es puguin organitzar adequadament.

omniaacasa
educació
La UEC engega el tercer trimestre de forma telemàtica i amb el suport del Punt Ònia de la Devesa del Pla.