El Punt Òmnia La Devesa del Pla organitza el primer Tast Tech de drons a Ripoll

28/02/2019 | 13:02

El municipi de Ripoll va gaudir el 15 de febrer del primer taller de drons gratuït i educatiu. Uns 35 infants i joves del Centre Obert i del municipi van fer volar aquestes petites aeronaus no tripulades pel recinte de l'espai jove El Galliner, en una sessió organitzada pel Punt Òmnia la Devesa del Pla de Ripoll i el Servei de Joventut de l'Ajuntament de Ripoll, i dinamitzada per l'entitat tecnoètica Educaires.

Durant més de dues hores, els joves participants van aprendre què és un dron, quins usos tenen actualment, com es fa servir i quines parts té. També es van explicar anècdotes sobre la tecnologia —la d'un dron és la mateixa que va permetre que l'home arribés a la lluna l'any 1969— i es va explorar la frustració de les nenes en matèria TIC. El taller d'Educaires a Ripoll ha permès que més de 20 drons estiguin a disposició dels infants, majoritàriament nenes i noies.

"Facilitem l'accés de nens i nenes a les noves tecnologies —explica Blanca Farré, co-fundadora d'Educaires— amb especial èmfasi en les nenes, que sovint abandonen l'interès en aquesta matèria. Com pot ser? Creiem que treballar la frustració amb elles, gestionant-la i aplicant-hi autoconeixement analític, facilita que no perdin l'interès en un àmbit, el tecnològic, en què realment tenen bones aptituds".

És per aquest motiu que la sessió ha comptat amb un taller de muntatge de drons, en el qual les nenes han pogut conèixer la mecànica del muntatge d'aquestes aeronaus i han pogut resoldre petites problemàtiques tecnològiques de manera satisfactòria. "Arribada una edat, les nenes sovint diuen 'no serveixo!' i abandonen el seu interès per la tecnologia —denuncia Farré— i en aquest taller aprenen a gestionar aquests moments crítics de manera positiva".

Podeu veure un àlbum d'imatges de la jornada:

Tast Tech de drons a Ripoll

 

L'activitat aconsegueix reunir més de 30 infants i joves del municipi, la majoria nenes i noies.

Més informació