15/02/2018 | 11:02

El passat 10 d’octubre, el Punt Òmnia de La Pau (gestionat per la Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya, FAVIBC) va fer una visita al Centre Penitenciari d'Homes La Model, a l’Esquerra de l’Eixample de Barcelona.

L'activitat va comptar amb 8 participants del Punt del nivell 2 d’informàtica que van visitar les instal·lacions del centre. L’activitat va ser proposada i organitzada pel Punt Òmnia com una manera de conèixer llocs significatius de la ciutat de Barcelona i, alhora, una part de la història de la ciutat.

Un cop a l’interior de La Model, els visitants van veure les instal·lacions guiant-se d’un mapa informatiu i van comptar amb el suport d’algunes persones que van ser preses de La Model, que estaven traslladades a una altra presó i que es trobaven a l'interior del recinte per oferir-los informació.

Els expressos van explicar anècdotes personals i oficials de la història del centre als participants del Punt Òmnia, que van poder visitar alguns dels espais més emblemàtics de La Model, com el locutori, el panòptic (des d’on es podien vigilar totes les galeries), el menjador, el pati d’esports, dues galeries en estat original i una galeria més petita reformada com a museu.

En aquesta última galeria, es podien visitar 13 cel·les amb 13 històries diferents, entre les quals vam veure la que va acollir Lluís Companys, Salvador Seguí, El Vaquilla i Salvador Puig Antich.

Visita a la Model del Punt Òmnia La Pau