El Punt Òmnia PES La Mina enceta el mes amb tallers d'Arduino, Little Bits, Lego i TinkerKit

El paquet de Little Bits del Punt, cedits per Xarxa Punt TIC

 

El Punt Òmnia PES La Mina de Sant Adrià del Besòs ha organitzat, fins a finals de febrer, vuit tallers Arduino i + especialitzats en electrònica i tecnologia creativa.


Cada taller tractarà una tecnologia diferent i tots estan destinats a usuaris de més de 16 anys. En un de tallers practicarà amb Little Bits, un sistema de blocs de construcció electrònics de programari lliure. L’Arduino és una plataforma de codi lliure per crear unitats electròniques interactives, habitualment usada per a la introducció a la robòtica educativa. Però la seva condició de maquinari obert permet la creació de projectes lliures per a tot tipus d’usuaris i adaptar-los a les seves necessitats.


En una de les sessions es treballaran els sistemes de construcció Lego. I en un altre taller es mostrarà com programar objectes interactius amb el projecte d'Arduino anomenat TinkerKit, creat per facilitar el procés d'aprenentatge. El Punt Òmnia PES La Mina disposa d’un equip TinkerKit per cessió d’un projecte anterior de l'entitat gestora, la MOTA (Andròmina Tecnològica Oberta i Mòbil), que guarda noves tecnologies i les alimenta amb energia solar.


Els tallers estan dirigits a tothom, però especialment a aquells usuaris interessats en la maquinària o el funcionament dels maquinaris. Segons el dinamitzador de l’espai, David Picó, el conjunt de tallers d’aquest mes de febrer pretenen ser un primer pas per acostar la tecnologia creativa als usuaris del Punt per «experimentar, investigar i imaginar».


Les sessions són els dimarts i els dijous de febrer, de les 17 a les 18:30h (fins al dia 23, inclòs). El Punt Òmnia PES La Mina també oferirà altres tallers especials durant els propers mesos, com ara: Comunicació per a entitats, o Fotografia digital.

 

 

La Xarxa Punt TIC ha cedit al Punt els sistemes de construcció LittleBits per poder fer els tallers