El Punt Òmnia PES Martí Codolar celebra un Sant Jordi comunitari

El Punt Òmnia PES Martí Codolar celebra un Sant Jordi comunitari

El Punt Òmnia de la Plataforma d’Educació Social Martí-Codolar, conjuntament amb el Punt Òmnia Fundació Adsis, ha volgut celebrar la diada Sant Jordi 2024 d’una manera especial oferint la participació dels i les participants del projecte.

Diferents grups d’informàtica, del col·lectiu de gent gran, han elaborat uns punts de llibre personalitzats utilitzant el CANVA, un aplicatiu de disseny i creació digital.

Cadascú ha pensat com volia plasmar el seu disseny, així com les imatges a inserir. Han emprat diferents estils, colors i tipografies que reflectien la seva personalitat tenint en compte l’objectiu de l’activitat.

Una vegada descarregats els punts de llibre, en total 52, s’ha realitzat una preselecció per part de terceres persones alienes al mateix projecte de setze punts de llibre. Seguidament, aquests han estat publicats en un formulari de Google Forms on tothom en general, de dins i fora del projecte i entitat, podien votar el que més li agradava.

El matí de la diada de Sant Jordi es va dur a terme una activitat a la biblioteca del Carmel Juan-Marsé. L’activitat va consistir en tres parts; una primera part on es van entregar als guanyadors uns obsequis amb material de la Xarxa Òmnia, com per exemple un ratolí d’ordinador, una llibreta, una cantimplora o auriculars, entre d’altres.

La segona part, duta a terme per les educadores de la biblioteca, consistia en l’explicació d’un conte literari per la diada de Sant Jordi, que va ser molt emotiu. Finalment, la tercera i última part va donar lloc a la creació d’una rosa de Sant Jordi amb paper de llibres reciclats, on van haver de decorar-la i fer-ne el seu muntatge.

Sant Jordi ja és un dia especial per ell mateix, però l’activitat comunitària va ser tot un èxit, ja que va superar totes les expectatives amb una participació rècord. Setmana rere setmana, des del Punt Òmnia de Martí-Codolar, continuem teixint per afavorir la cohesió social i comunitària dels barris propers a l’entitat i l’aprenentatge digital dels i les participants del projecte.

Marc Graells, educador social de la Plataforma d’Educació Social Martí-Codolar.

#OmniaSantJordi
Activitat comunitaria pel dia de Sant Jordi 2024