El Punt Òmnia Salut Alta de Badalona visita el vaixell Astral, de Proactiva Open Arms

04/02/2019 | 10:02

El 24 de gener set nens i nenes de l'espai infantil del Punt Òmnia Casal Cívic Badalona - Salut Alta van visitar el vaixell Astral, de la coneguda ONG Proactiva Open Arms. Els infants del Punt Òmnia van veure les instal·lacions de l'embarcació, que està bloquejada al port de Badalona des del 8 de gener per ordres del Govern espanyol, i també van conèixer, des de la perspectiva dels mateixos voluntaris, la lamentable realitat que viuen els refugiats a Europa.

Els voluntaris de Proactiva Open Arms van fer una visita guiada d'una hora i mitja als nens i nenes del Punt Òmnia en la qual els van ensenyar la remodelació que van fer del vaixell de salvament perquè fos operatiu, així com les seves funcions com a equip de rescat marítim. Amb la visita, els infants també van tenir l'oportunitat de conèixer de primera mà el món del voluntariat.

Per a la preparació de la visita, les dinamitzadores del Punt Òmnia Casal Cívic Badalona - Salut Alta van explicar prèviament als infants (d'edats compreses entre els 8 i els 13 anys), de manera introductòria, la realitat de la immigració al país amb la visualització d'una part del reportatge del programa Salvados, presentat pel periodista Jordi Évole, sobre l'ONG Proactiva Open Arms.

Per a posar en context els nens i nenes, el Punt Òmnia Casal Cívic Badalona - Salut Alta també va fer una sessió explicativa sobre la coneguda ONG i el motiu pel qual ha de dur a terme les tasques de salvament al Mediterrani. Segons les dinamitzadores del Punt Òmnia, a partir d'aquesta visita els nens i nenes del Punt Òmnia treballaran en les properes setmanes molts altres temes relacionats amb la immigració, com el racisme o les desigualtats nord-sud, entre d'altres.
 

Podeu veure un àlbum d'imatges de la visita: 

Visita al vaixell Astral

Els infants del Punt Òmnia han conegut l'embarcació i han pogut acostar-se a la realitat dels