El Punt Òmnia Sanfeliu - Sant Ildefons celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

El Punt Òmnia Sanfeliu - Sant Ildefons fa setmanes que treballa per a visibilitzar la figura de la dona i donar-li més protagonisme, un treball que s’ha materialitzat en diferents tallers educatius i comunitaris adreçats a adults i infants.

Per exemple, el Punt ha “pintat de lila” l'espai Cuentic i ha capgirat els contes de tota la vida per trencar-ne els estereotips de gènere i de consum que arrosseguen i, a la vegada, per a crear noves històries que ajudin a educar en valors els infants més propers. També, a l'espai Fem click el Punt Òmnia ha parlat de dones, aquelles que han marcat història i que encara avui estan en l’anonimat.

En aquest sentit, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència celebrat el passat 11 de febrer, al Punt Òmnia s'ha elaborat un llibret amb les dones científiques que els infants han volgut destacar. A cada pàgina hem explicat una mica de biografia de cada personatge, els seus mèrits i el per què s’ha escollit. A més, el Punt també ha incorporat al llibret una il·lustració que representa aquestes dones, dibuixades per les mateixes participants del Punt.

La celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència ha conclòs amb dues preguntes: per què voldràs que et recordin a tu? A què t’agradaria dedicar-te quan siguis gran? Potser aquestes dones són ara una font d’inspiració per a molts de nosaltres. Podeu consultar dos vídeos dels tallers que es van dur a terme: