El Punt Òmnia Servei Solidari col·labora en l’estudi APPS4ME de la Universitat de Barcelona

13/12/2016 | 09:12

Els usuaris del Punt Òmnia Servei Solidari han començat els tallers sobre l’ús de la tecnologia mòbil en persones immigrants o en risc d'exclusió social,

dins el marc de l’estudi APPS4ME del grup de recerca Entorns i Materials per l’Aprenentatge (EMA) de la Universitat de Barcelona (UB).

En aquesta col·laboració, els voluntaris del Punt Òmnia Servei Solidari han ajudat a identificar, analitzar i adaptar, quins són els usos habituals dels dispositius per dissenyar en un futur aplicacions que facilitin l’accés i el control als recursos socials o econòmicslocals. Els tallers, dividits en dues sessions (els divendres 11 i 18 de novembre), són part d’un procés participatiu per apoderar els usuaris i ajudar a reduir la dependència de les persones en risc d’exclusió social.

La participació de les entitats en aquest estudi busca promoure els valors de cooperació i col·lectivitat, fer un processament crític de la informació i incrementar la integració de les persones, també com a subjectes crítics i actius. L’aplicació de les noves tecnologies té encara moltes possibilitats entre els diferents reptes socials: trobar solucions a necessitats com la disminució de l’atur i la creació de llocs de treball, l’accés a un habitatge digne o la defensa dels drets socials.

L’APPS4ME és part del procés de recerca del grup Entorns i Materials per l’Aprenentatge (EMA) de la UB, que des de principis d’any ha desenvolupat, juntament amb professionals de l’àmbit socioeducatiu, una metodologia de participació activa en diverses fases per dissenyar plataformes digitals de xarxa i mobilitat dirigides a comunitats amb risc d’exclusió social.

immigració
Punt Òmnia