El Punt Òmnia Servei Solidari present a la Mostra de Documentals Miradocs

03/02/2016 | 09:02
Frame de la cinta.

El cineclub Barcelona Espai de Cinema organitza, juntament amb el Centre Cívic Casa Elizalde, la mostra de documentals Miradocs. Aquest mes de gener aquesta mostra ha arribat a la seva 6a edició.

Del 13 al 22 de gener s’han visionat diferents documentals relacionats amb la ciutat de Barcelona, entre elsquals hi ha: Ajoblanco, de David Fernández Castro; Reborn, de Carles Farró; una sessió s’ha dedicat als curts realitzats enun taller que el director iranià Abbas Kiarostami va organitzar l’any passat a Barcelona; una altra sessió va ser una classe magistral sobre documentació, dins la fase de preparació d’un documental, impartida per la guionista i realitzadora Laia Manresa.

La sessió del 20 de gener del Miradocs d’aquest any es va dedicar al Colectivo El Parlante, entitat que utilitza l’audiovisual per treballar aspectes socioeducatius amb adolescents i joves,ja sigui des de l’educació formal (com a activitat lectiva dins l’educació secundària), o bé des de l’educació no formal. Es varen visionar curtmetratges en els qualshan participat joves del Raval, Ciutat Meridiana o Sant Gervasi.

El projecte Ravaleados, on s’emmarquen els curts realitzats al barri del Raval, compta amb la col·laboració del Punt Òmnia Servei Solidari. Un dels curts seleccionats de Ravaleados, creat i protagonitzat per Adrian Jay, va rebre una menció al premi Miquel Porter, dins la Mostra Miradocs.

El projecte Ciutat Esperança, del quales va visionar Un instant, es desenvolupaen col·laboració  amb el Pla de Desenvolupament Comunitari Ciutat Meridiana.

El Miradocs és un exemple de com el Programa Òmnia i els plans de desenvolupament comunitari moltes vegades transcendeixen el propi entorn i arriben a altres persones no implicades directament.

 

Punt Òmnia
raval
Ravalead@s