El Punt Òmnia Trinitat Nova denuncia els micromasclismes amb el curtmetratge 'Feminisme'

28/03/2019 | 08:03

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, el Punt Òmnia AV Trinitat Nova va tornar a fer ús del talent audiovisual dels seus participants per crear el curtmetratge Feminisme. L'activitat va comportar que 15 persones assídues al Punt participessin durant 15 dies en la preparació i gravació de la peça audiovisual, sempre partint d'una mateixa pregunta: quines experiències negatives pateixen les dones només pel fet de ser dones?

Pensar en totes les circumstàncies discriminatòries que pateixen les dones en la seva vida quotidiana, en les situacions absurdes o denigrants que passen dia a dia, en els casos reals que minimitzen la presència de les dones, o que les ridiculitzen o els fan reduir el seu valor, ha estat la feina principal de les participants del curtmetratge, que s'han centrat a detectar aquestes lamentables realitats, conegudes socialment com a micromasclismes.

A partir d'un treball previ del dinamitzador del Punt Òmnia, els usuaris van elaborar una llista de casos reals de micromasclismes que van servir per crear el fil argumental del curtmetratge, i posteriorment el guió tècnic i literari. El resultat és un curtmetratge de dos minuts que recull experiències viscudes per moltes dones del barri de la Trinitat Nova de Barcelona i que pretén alertar, conscienciar i denunciar els masclismes que viuen les dones avui dia.

No us el perdeu: 

Uns 15 participants han denunciat situacions masclistes que viuen dia a dia les veïnes de Trinitat Nova.