El que bé s'aprèn mai no s'oblida

04/12/2012 | 17:12
imatge de l'activitat

Diuen que el que bé s&;aprèn mai no s&;oblida, així que no hi ha res millor que el fet que els més menuts ensenyin els adults com es fa servir l&;ordinador, oi que sí?

Després de l&;èxit que va tenir el trimestre anterior –quan la frase més repetida entre els usuaris va ser: "Déu n’hi do com n&;estan, d&;avançats, aquests menuts, en les noves tecnologies!"–, al Punt Òmnia de l&;Esplai Eixida de Camps Blancs, a Sant Boi de Llobregat, hem tornat a organitzar una activitat intergeneracional entre el grup de formació de nivell mitjà i els “Tokis”, els petitons de l&;Esplai.

Els adults van compartir amb els infants, durant quasi una hora, una bona estona gaudint de jocs infantils, pintant en línia, i fins i tot aprenent els números a través de diverses pàgines web que ells mateixos havien visitat i seleccionat prèviament. Aquesta vegada vam decidir complementar l&;activitat projectant un conte, i, menuts a la falda i llums apagats com si es tractés d&;un cinema, ens ho vam passar d&;allò més bé amb el conte de la cursa del conill i la tortuga. Entre petons, ganes de repetir i nous coneixements informàtics per ambdues parts, vam acabar aquesta activitat, en què els més grans van gaudir com nens petits, i els més petits s&;ho van passar en gran!

literatura
conte
infants
adults
jocs
intergeneracional
projecció