Els dinamitzadors i dinamitzadores Òmnia han organitzat 44 'tallers zombies' entre març i juliol

30/07/2020 | 17:07
Taller zombie d'introducció a micro:bit

Des de l'inici de l'estat d'alarma els dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Òmnia s'han mobilitzat per aprofitar el confinament per formar-se. Ho han fet de la millor manera que saben: compartint coneixements! A més de seguir acompanyant i formant les participants dels Punts Òmnia des de casa, han engegat els 'tallers zombies', una iniciativa per oferir-se formació entre ells i elles. Ha estat una manera de compartir coneixement i d'aprofitar el confinament per aprendre noves eines o aprofundir en el seu ús.

El 18 de març es va emetre en directe per Youtube el primer 'taller zombie', en què van parlar de l'Inskape, una eina de disseny de codi lliure. Des de llavors s'han realitzat altres formacions sobre Tinkercad, Open Broadcaster Software, Mattermost, animació 2D, gamificació, bones pràctiques de comunicació, jocs en xarxa, disseny i impressió 3D, etc. Així, fins a arribar a un total de 44 tallers. 38 s'han realitzat al llarg dels mesos i sis durant les I Jornades Zombies.

Segons dades que han compartit des del Punt Òmnia Espronceda de Sabadell, un total de 65 Punts Òmnia han participat en els tallers. Hi ha hagut 30 persones que han impartit les formacions, de les quals 24 han estat dinamitzadors/ores i sis tècnics i tècniques de l'Oficina Tècnica de la Xarxa Òmnia. Una mitjana de 38 persones han seguit en directe les formacions. La més seguida de totes va arribar a tenir 59 usuàries connectades. Els tallers han quedat disponibles al Youtube i, fins a finals de juliol, han tingut 6.853 visualitzacions totals. El vídeo més vist de tots compta amb 429 visualitzacions.

Els dinamitzadors i dinamitzadores fan una valoració molt positiva dels 'tallers zombies'. Sempre hi ha alguna cosa a millorar, però en general consideren que els resultats, tant quantitatius com qualitatius, són més que positius.

Aquí teniu el recull de la majoria de tallers. Un compendi de coneixement, que des de la Xarxa Òmnia volem compartir també amb altres professionals i la ciutadania.

A més de les formacions que inclou aquesta llista de reproducció, s'han fet altres trobades més centrades a compartir inquietuds, emocions... davant la situació actual. Els dinamitzadors i dinamitzadores s'han connectat a una sala de Jitsi Meet i han xerrat i compartit. 

Amb la voluntat de fer una trobada de tancament d'aquest cicle, el divendres 24 de juliol es van realitzar les I Jornades Zombies, impulsades per un grup de dinamitzadors i dinamitzadores. Van incloure sis tallers, impartits aquest cop a través del servei de comunicació de codi obert Discord.

 

tallers zombies
formació
30 membres de la Xarxa s'han encarregat d'impartir les formacions en línia, en les quals han participat 65 Punts Òmnia.