Els escacs i la impressió 3D, els ingredients del Punt Òmnia Casal Cívic Campclar per a la unió intergeneracional

Creacions al Punt Òmnia Campclar amb la impressora 3D

El Punt Òmnia i el Casal Cívic Tarragona - Campclar - AV Campclar de Tarragona estan construint un tauler d’escacs gegant amb una impressora 3D per unir usuaris petits i grans.


L’entitat i el Punt han marcat una estratègia per fer una activitat conjunta i intergeneracional. Segons el dinamitzador de l’espai, Jordi Rodríguez, l’objectiu és «recuperar el prestigi del joc d’escacs» amb les noves tecnologies, imprimint peces gegants amb la màquina d’impressió 3D. La gent gran aporta el coneixement dels escacs, i ara aprenen a construir torres i alfils als tallers del Punt. Totes les tardes de dijous, els més joves també aporten el seu gra de sorra «construint un tauler gegant per a tothom que vulgui jugar al jardí».


El Punt Òmnia Casal Cívic Tarragona - Campclar - AV Campclar té una impressora 3D des de fa dos mesos, cedida per una associació de veïns del barri. El dinamitzador de l’espai, Jordi Rodríguez, ha incorporat aquest trimestre un nou Taller d’introducció a la impressió 3D, perquè els usuaris de totes les edats puguin descobrir les possibilitats de la tecnologia i aplicar els coneixements imprimint peces de marxandatge. L’objectiu de l’activitat és crear un punt d’encontre entre els usuaris i les associacions del barri «per ajudar-se mútuament».


El Punt Òmnia ja ha organitzat durant les festes unes sessions introductòries sobre impressió 3D i ja prepara el disseny de peces per ajudar en la difusió de les activitats del barri. L’adjudicació d’aquesta nova tecnologia busca oferir un servei transversal que fomenti l’acció comunitària entre generacions i el teixit associatiu del barri.

 

Les activitats del Punt Òmnia es complementen amb altres tallers propis de l’entitat gestora. «Volem imprimir peces perquè els assistents de les classes de pintura les puguin decorar», afegeix J. Rodríguez.