Els infants del Punt Òmnia Centcelles s’apoderen al Carnaval amb l’aprenentatge de processos participatius

05/04/2019 | 09:04

El març del 2019, els infants del Punt Òmnia Centcelles, gestionat per la Favibc, van participar en la celebració municipal del Carnestoltes de Constantí. Amb l'ajuda de la dinamitzadora del Punt Òmnia, Inés Olondriz, els infants van utilitzar les eines TIC del Punt i altres materials per preparar la jornada. Per exemple, van buscar informació a través del navegador web i van fer servir plantilles per crear les disfresses. Els infants van autogestionar-se totes les tasques de manera assembleària per prendre decisions sobre la celebració del Carnaval, uns processos participatius que els han apoderat i han potenciat el seu aprenentatge.

Finalment, per majoria, els nens i nenes van decidir anar tots disfressats igual, per petits grups de 5 o 6 infants, i amb un motiu principal concret: marietes, indis, Minnie Mouse, infermeres i —cal destacar-lo— el grup de la disfressa de l’Estàtua de la Llibertat.

En tot el procés d'organització de la diada de Carnaval, el Punt Òmnia Centcelles de Constantí va aportar els mitjans i els materials perquè els infants treballessin ordenadament la seva creativitat fins al dia de la rua, en què van donar la benvinguda al rei Carnestoltes. La jornada festiva i participativa va resultar molt positiva, segons la dinamitzadora del Punt Òmnia, que va destacar que els nens i nenes del Punt Òmnia van acompanyar el rei Carnestoltes, van fer soroll amb elements festius de Carnaval i també van ballar amb el rei Carnestoltes i la Concubina.

El Punt Òmnia va organitzar una festa sorpresa posterior, en mostra d'agraïment a tots els infants i adults que havien participat a la Rua, una festa en què es va veure un vídeo de fotografies i es van oferir a cada infant un parell de fotografies, una del petit grup de temàtica de disfressa i l’altra de tot el grup en conjunt, per reivindicar la importància de tenir fotografies impreses en paper. Finalment, cal destacar el suport de l’alumna en pràctiques de monitora de lleure i participació i de la monitora referent del barri (que participa en un projecte de la Favibc). A totes dues, moltes gràcies!
 

Podeu llegir més i veure algunes imatges de la jornada a la televisió local TAC 12 del Camp de Tarragona clicant el següent enllaç.

 

Carnestoltes Constantí 2019

Punt Òmnia AVV Centcelles
poble Constantí
carnestoltes
Els infants del Punt Òmnia Centcelles han participat al Carnestoltes 2019.