Els joves del Punt Òmnia de Salt publiquen una mostra visual del territori

12/12/2016 | 11:12

El Punt Òmnia de Salt ha fet un vídeo on es mostren el territori i les seves característiques i on participen joves usuaris d'entre 12 i 14 anys vinculats a diferents entitats del municipi. Els usuaris l’han elaborat a partir dels dos tallers que han fet sobre creació audiovisual d’una durada de dos semestres.

L'activitat, programada pels dinamitzadors del Punt Òmnia, ha estat organitzada amb l'objectiu que els joves coneguin l'entorn on viuen, interioritzin aquells conceptes que volen comunicar i, finalment, mostrin la informació que desitgen sobre el municipi de Salt a través d'un material audiovisual.

Per aconseguir aquest objectiu, el Punt Òmnia de Salt ha posat a disposició dels joves càmeres de vídeo, ordinadors i programari d'edició de vídeo (KdenLive) i, al seu torn, ha organitzat la creació de l’audiovisual en totes les fases: la preproducció, la producció i la postproducció.

El vídeo, gravat íntegrament al Parc del Monar de Salt, està parcialment basat en els continguts de l'article “Parc del Monar” del número 1 de la revista Tast de Salt, una publicació que també editen i publiquen els usuaris d'un dels tallers del Punt Òmnia.

Els joves creadors del vídeo han extret la música que acompanya les imatges de la plataforma Jamendo.com amb la finalitat que els joves coneguin els continguts multimèdia sense llicències restrictives i en promoguin el seu ús.

Els usuaris del taller audiovisual són infants i joves de famílies nouvingudes, les quals sovint és difícil, des del Punt, fer participar amb regularitat als tallers que ofereix la Xarxa Òmnia a Salt. Podeu veure el vídeo aquí:

joves
vídeo