Els Mini Contes de les tres Paraules 6. Desembre 2022

Els mini contes de les tres paraules, és una activitat del Punt Òmnia Bon Pastor de Figueres, nascuda dins del curs de català avançat amb l'objectiu de millorar l'expressió escrita, fomentar l'escriptura creativa i consolidar els aprenentatges de gramàtica i ortografia. Aquesta activitat la vam iniciar el 2020 durant la pandèmia, el confinament i el teletreball. I, fins ara, hem escrit un total de 408 mini contes.

L'any passat, vam començar una col·laboració amb els participants del Curs de Català Inicial de Càritas Figueres, anomenada Lectures Compartides que va consistir en dues trobades entre les autores dels minis contes del Curs de Català Avançat del Punt Òmnia Bon Pastor que, en la seva majoria, són persones catalanes que no van poder aprendre'l a escriure quan eren petites i, les alumnes del Curs de Català Inicial de Càritas, majoritàriament persones nouvingudes d'altres nacionalitats. En la primera d'aquestes trobades, per parelles, les primeres (autòctones) acompanyaven, en la Lectura Compartida dels minis contes, a les segones (nouvingudes). En la segona trobada, totes vam llegir en veu alta i, fins i tot teatralitzar, el recull de mini contes.

L'experiència de les Lectures Compartides va ser molt enriquidora i bonica. I aquesta col·laboració continuarà creixent, en els mesos vinents, amb moltes més propostes d'activitats per a compartir bones estones i lectures. Ja us anirem informant.

En aquesta sisena edició de 118 mini contes de les tres paraules, hi participen: La Mireia Brugat, l'Àngel Delgado, la Maria Teresa Padrós, la Dolors Martí, l'Anna Planas, Carles Sáez, Ascensión Jiménez, Teresa García, Rosa Maria Hereu, i la Mònica Bertran.

Hi trobareu contes divertits, emotius, sincers, màgics, interessants, i, sobretot, diferents.

Esperem que us agradin i que us acompanyin durant aquestes festes!

Continuem compartint aprenentatges!

 

 

Punt Òmnia Bon Pastor de Figueres