Els ÒmniaKids de la Seu fan una màscara per a la rua del Carnestoltes

Els nens i nenes del Punt Òmnia La Seu d'Urgell durant el procés de creació de la màscara

Els cinc nens i nenes de l'ÒmniaKids, activitat del Punt Òmnia de la Seu d'Urgell, han creat una màscara per decorar els carrers durant la setmana de Carnestoltes. La mainada del Punt Òmnia ha decidit el disseny de la màscara i l’han treballada amb material reciclat durant quatre sessions. L'Oficina Jove de l'Alt Urgell ha proposat per primera vegada aquesta iniciativa conjunta a diferents escoles i entitats socials de la Seu. L'objectiu és que els diferents col·lectius de la ciutat participin en la decoració dels carrers i places. En total, més de 80 màscares han decorat els carrers per a la rua del Carnestoltes de la Seu.

L'ÒmniaKids, el taller dels dimecres a la tarda, s’ha dividit en tres parts per poder crear la màscara. A la primera el grup ha decidit com decorar-la. Els nens i nenes han triat la tècnica del collage, després de veure'n exemples i vídeos explicatius per internet. A la segona, han fet el collage a partir de cartells i butlletins d'activitats antics del Punt. Així, els nens i nenes han reutilitzat aquest material: l’han retallat en fragments petits i l’han encolat per formar un collage de colors. A la tercera, s'han dedicat a envernissar la màscara i a donar-hi les últimes capes de pintura. En alguna de les sessions, germans i germanes dels més petits també hi han volgut participar i donar un cop de mà.

Segons la dinamitzadora del centre, Ester Collado, les sessions han estat "molt profitoses" i els ÒmniaKids "han pogut aprendre a decidir, compartir, respectar i crear un objecte tots junts". A més, els usuaris més petits han pogut gaudir de "la seva aportació" a la ciutat. La màscara del Punt Òmnia s'ha penjat al fanal d'un dels punts més concorreguts de la Seu, la plaça Catalunya.

 

Els ÒmniaKids de La Seu fan una màscara per la rua de Carnestoltes

En total, més de 80 màscares han decorat els carrers per a la rua del Carnestoltes de la Seu.

Més informació