Els nois i noies del Punt Òmnia Esplai Eixida de Sant Boi de Llobregat treballen junts per combatre la pobresa energètica

Collage de l'activitat al Punt Òmnia Esplai Eixida.

Durant el mes de febrer de 2016 el Punt Òmnia Esplai Eixida de Barcelona va dur a terme la Marató de l’Estalgia a quatre municipis del territori català (i també a Sant Boi de Llobregat). La Marató Estalgia té com a objectiu estalviar energia a còpia de reduirel consum de diversos equipaments municipals, de tal manera que els diners que es recapten són emprats per ajudar les famílies en situació de pobresa energètica.

Durant els mesos de més fred, a l'hivern, és quan les famílies en situació de pobresa energètica tenen més dificultats per assumir les despeses de les factures dels subministraments energètics. És per això que el Punt Òmnia Esplai Eixida va endegar aquesta iniciativa durant el mes de febrer.

L’objectiu del Punt Òmnia era clar: commés energia s’estalviï als equipaments del barri, més s'ajuda les famílies necessitades. El millor de tot, segons els organitzadors de la Marató Estalgia, és que van ser els mateixos nois i noies de l’Esplai Eixida, de totes les edats, els qui van posar fil a l’agulla per fer veure a tots els usuaris dels equipaments la importància d’estalviar energia. 

Els nois i noies que ara cursen 3r i 4t d'ESO del grup de joves del Punt Òmnia van organitzar-ho tot i van ser els encarregats de fer arribar el missatge a tota la resta de grups de l'Esplai: van ajudar els més petits a planejar què podien fer per conscienciar totapersona que vingués a les instal·lacions del barri. D'aquesta manera, els joves es van dividir la feina, van formar diversos equips per tal d'encarregar-se de difondre el missatge a tots els infants de l'Esplai i van preparar, finalment, diverses activitats per treballar diferents maneres d'estalviar aigua, electricitat i calefacció.

Els grups delsTokis i Pukes (nens i nenes de P3, P4 i P5) van dibuixar unes boniques gotes d'aigua amb frases escrites a dins. Després les van enganxar a diferents espais del Casal delbarri i l'Esplai amb la finalitat que tothom es preocupés d'evitar fer un mal ús de l'energia.

El grup delsHobbits (1r i 2n de primària) va fer un gran mural que vansituar al Casal, on diferents objectes de la vida quotidiana recordaven –amb rimes divertides–la importància d'estalviar aigua i llum.

La colla delsWakas (3r i 4t de primària) va decorar tots els interruptors per cridar l'atenció dels usuaris, a fid'animar-los a fer-los servir de manera queapaguessinels llums a l'hora d'anar-se'n d'una sala.

El grup delsJumpers (nois i noies de 5è i 6è de primària) va decidir crear cartells amb els ordinadors de l’Òmnia per enganxar-los als serveis, als passadissos i a les sales amb diferents recomanacions per poder estalviar.

Així, encapçalats pel grup de joves, tots els nostres nens i nenes de l'esplai van treballar plegats per aconseguir estalviar energia, i d’aquesta manera combatre la pobresa energètica a base d’ajudar les famílies amb més dificultats econòmiques.

Joventut
pobresa
estalvi energètic
Punt Òmnia Esplai Eixida