Els petits canvis de l’ÒmniaKids són poderosos

Durant aquest trimestre, el Punt Òmnia de la Seu d’Urgell ha fet treballar força els infants de l’ÒmniaKids que visiten el Punt setmanalment. Enguany, els infants de l’ÒmniaKids han elaborat un calendari per al 2019 cadascun d’ells, una activitat multidisciplinària amb què els nens i nenes han assolit grans reptes com és usar fulls de càlcul en els ordinadors del Punt.

Amb la creació dels calendaris, els infants han hagut d’escriure els dies de la setmana, els mesos de l’any, i han decidit quines imatges il·lustrarien els mesos. Amb tot, els infants de l’ÒmniaKids d’aquest any també han participat en jocs de taula educatius i cognitius per reforçar el desenvolupament dels infants, han pogut jugar als “jocs de tota la vida” i els nens i nenes participants també han pogut veure curtmetratges d’animació amb què la dinamitzadora del Punt Òmnia ha pogut treballar conceptes complexos tals com l’assetjament escolar o la cohesió de grup, entre d’altres.

mb una participació i organització elevades, l'ÒmniaKids d’enguany ha suposat un treball intensiu tant per a la dinamització del Punt com per als participants menuts. Cadascun d’ells compta amb un nivell d’aprenentatge diversificat i molt diferent, però el més important és que tots han treballat amb molta il·lusió: arriben al Punt Òmnia contents i amb ganes d’estar amb tot el grup. Un vertader regal que no té preu.

ÒmniaKids és un projecte transversal del Punt Òmnia la Seu d’Urgell, el CDIAP i el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell que té una durada de quasi quatre anys. Pensat des de la necessitat d’aportar recursos a infants amb dificultats relacionals i de socialització, el Punt Òmnia va crear aquest espai l’any 2015 per treballar hàbits positius amb els infants (l’atenció, el control dels impulsos, el fet de mantenir-se asseguts...) a través de la programació d’activitats de lleure.

El Punt Òmnia de La Seu d'Urgell ha tingut una important activitat el darrer trimestre del 2018.