Els Punts Òmnia celebren un Sant Jordi més digital que mai

23/04/2020 | 08:04
Princesa i drac enamorats

Els Punts Òmnia volen fer caliu al voltant de la Diada de Sant Jordi. Sempre ho fan. Però normalment és compartint una paradeta, un taller presencial... Enguany trobar-se físicament serà impossible, però sí que volen celebrar la diada de forma virtual. Aquí teniu algunes de les propostes que han llançat:

Videotutorial per fer punts de llibre amb Canva

Des del Punt Òmnia de Torrelles de Llobregat van fer un taller en streaming per dissenyar punts de llibre amb el programa en línia Canva. Es va retransmetre dilluns 20 d'abril, però el teniu disponible al seu canal de Youtube.

Un repte virtual a Ripoll

Els Punts de Ripoll (Punt Òmnia Eudald Graells, Punt Òmnia Ripoll60 i Punt Òmnia La Devesa) conviden a tothom a afegir-se al repte que proposen. Es tracta de triar el teu personatge preferit de Sant Jordi i fer-te o fer-li una fotografia (ja sigui amb un dibuix, plastilina, conte, disfressa, samarreta, nino... Tot és vàlid!). Cal fer la foto i penja-la a les xarxes socials Instagram o Facebook, etiquetant els Punts de Ripoll. Recordeu afegir les etiquetes #santjordiomniesripoll #omniaacasa #xarxaomnia.

SantJorTIC al Raval

El Punt Òmnia Colectic ha llançat dues iniciatives virtuals: 'JAM poèTICa', per omplir la xarxa amb vídeos i àudios de poesia, narració i reflexió, i 'Verd sobre gris' per compartir fotografies de flors i plantes que tingueu a casa. Per participar en qualsevol de les dues es poden publicar les aportacions a Instagram, Facebook o Twitter amb l'etiqueta #SantJorTIC o es poden enviar per correu a colectic@xarxaomnia.gencat.cat. 

Àudio-contes per fomentar la lectura

Des del Punt Òmnia Sanfeliu-Sant Ildefons de L'Hospitalet de Llobregat cada dia presenten a Facebook un conte diferent i animen els i les participants a crear els seus propis àudio-contes. La idea és donar a conèixer un fragment del llibre que més els agrada i oferir la informació sobre l'autoria, editorial, etc. Així volen fomentar la lectura i el coneixement d'obres literàries.

En aquest vídeo presenten la història de la Selma:

Recull d'expressions artístiques

Des del Punt Òmnia Espronceda animen la seva comunitat a escriure o recitar un poema o un conte. També a fer un dibuix o una vinyeta de còmic, així com a gravar-se cantant una cançó o tocant música. La idea és que comparteixin les seves creacions a Twitter, Instagram o Facebook, amb l'etiqueta #el6alaxarxa, o que els facin arribar al Punt per correu electrònic.

Al Punt Òmnia Salut Alta volen que les xarxes s'omplin de vida, de color, de compartir llibres que ens agraden i, fins i tot, de fer creacions. Us hi animeu? Podeu fer arribar les vostres recomanacions i creacions artístiques a salutalta@xarxaomnia.gencat.cat, o publicar-les a les xarxes socials etiquetant el Punt Òmnia Salut Alta i amb els hashtags #omniaAcasa i #SantJordiDiferent.

Recopilatori de relats curts

Des del Punt Òmnia Sant LLorenç han proposat als grups de persones participants recopilar relats curts i llegir-los els dos dies de classe en línia. Amb totes les narracions faran un recopilatori que difondran per les xarxes. Així volen fomentar la lectura, l'escolta activa i el compartir una bona estona des de casa.

Un vídeo amb roses, punts de llibre i recomanacions literàries

Fer roses i punts de llibre, recomanacions de lectures i àudios de lectura (afegint-se a la iniciativa del Punt Òmnia Sanfeliu-Sant Ildefons) són algunes de les propostes que han fet des del Punt Òmnia de la Fundació Akawaba a les persones participants del punt. Amb tot el material que recullin, volen fer un vídeo.

Recomanacions de llibres

Al Facebook del Punt Òmnia La Fàbrica recomanen una sèrie de llibres que es poden agafar a la biblioteca pública digital eBiblio. L'únic que cal és un carnet de biblioteca!

Eines TIC per a l'accés a la lectura 

El gòTIC de Tàrrega organitza divendres 24 d'abril una trobada per videoconferència on proposaran un seguit de recursos i eines TIC que faciliten l’accés a la lectura, de manera gratuïta i legal.

També han llançat un altre repte: compartir un àudio llegint una pàgina de la teva novel·la preferida, d’un poema o un conte curt.

Treballs manuals de dracs i roses

Avui moltes famílies faran manualitats relacionades amb la Diada. Des del Punt Òmnia Solsona ens faciliten enllaços a tutorials per fer dracs de paper de vàter, roses de paper i murals.

El Punt Òmnia Casal Cívic Sant Roc també proposa diverses activitats creatives per celebrar la Diada de Sant Jordi i decorar les cases i balcons, així com per compartir en les xarxes: Crear punts de llibre i postals, fer roses de paper, gravar un conte curt o una poesia amb el telèfon mòbil... Les diferents creacions o les seves fotos es poden enviar per correu electrònic a omniasrbdn@gmail.com.

Al Punt Òmnia AV Rubí - 128, aprofitant el videotutorial que han trobat a Internet, s'han posat a fer roses perquè ningú es quedi sense una aquest Sant Jordi. Quan tinguin un bon grapat de fotografiess miraran de fer un collage.

Jocs de preguntes

Al Punt Òmnia Martí-Codolar han elaborat un conjunt de propostes per a Sant Jordi: un parell de jocs de preguntes (Kahoots) sobre la llegenda i la cultura, un tutorial d'un videojoc de realitat augmentada amb Scratch i unes idees per fer manualitats relacionades amb Sant Jordi.

A l'Espai Tecnològic del Raval aquesta setmana han repassat el joc de preguntes Creative Kids sobre el regne de les plantes.

Creació literària ràpida

Els dies previs a Sant Jordi, des del Punt Òmnia Betsaida han estat fent una activitat de creació literària ràpida amb un grup de continuïtat, és a dir, creant micro contes. A partir de paraules i imatges, han activat la ment i han deixat volar la creativitat per explicar històries minúscules. Les han compartit al Facebook del punt per celebrar la diada!

Reptes per al confinament

Al Punt Òmnia Santa Coloma de Cervelló han començat a llançar e-reptes per al confinament. Els d'avui estan relacionats amb la diada. Són trencaclosques i diferents jocs.

Reivindicant Santa Jordina

També compartim dos vídeos realitzats pel Punt Òmnia Sanfeliu-Sant Ildefons i Espai Tecnològic del Casal dels Infants del Raval.

 

El blog de la diada

Al Punt Òmnia Jis-Arrels tenen un blog específic de Sant Jordi, que des de fa 9 anys omplen amb treballs de les participants. La proposta per aquest any ha estat muntar col·lectivament un 'Diari de Confinament'. Els treballs que han tingut més èxit han estat les receptes de confinament i les imatges dels carrers del barri.

Vídeo per donar ànims

Des del Punt òmnia Tria de la Fundació Comtal han preparat un vídeo per Sant Jordi, donant ànims als seus alumnes d'E2O, Contrueix-te, PFI i UEC perquè segueixin endavant amb força.

Exposició al blog

Al Punt Òmnia Pubilla Cases Can Vidalet han creat una mostra amb creacions d'alumnes del punt, infants, famílies i monitors i monitores de l'Esplai. Han omplert les xarxes de roses, dibuixos, poemes… perquè Sant Jordi ja és aquí!

Guarnint els balcons a Manresa

Els i les participants del Punt Òmnia Xup han contribuït a la festa des dels balcons de casa seva guarnint-los amb roses fetes a mà. En la foto podeu veure la Pilar al seu balcó. Des del punt esperen poder-se trobar  amb ella i tots els altres en persona aviat!

sant jordi
omniaacasa
Han posat en marxa diverses iniciatives: concursos en línia, àudio-contes, tallers virtuals per fer punts de llibre i molt més!