Els punts Òmnia de L'Hospitalet de Llobregat celebren els 25 anys de la Xarxa Òmnia

30/05/2024 | 10:05
Els punts Òmnia de L'Hospitalet de Llobregat celebren els 25 anys de la Xarxa Òmnia

A L'Hospitalet de Llobregat hi ha 8 punts Òmnia: el punt Òmnia La Florida, el punt Òmnia Akwaba, el Punt Òmnia JIS- Arrels, el punt Òmnia Gornal, el punt Òmnia Sant Feliu - Sant Ildefons, el punt Òmnia Pubilla Cases - Can Vidalet, el punt Òmnia Esplai Bellvitge i el punt Òmnia Bellvitge - Esclat. Des del 2009 s'articulen en una xarxa comunitària que van batejar com a la BlogL'Hosfera i que manté com a objectiu l'articulació d'un projecte conjunt al seu territori; compartint recursos i organitzant activitats conjuntes.

Coincidint amb el 25è aniversari de la Xarxa Òmnia i amb el tancament del curs, el 29 de maig han programat una jornada especial que ha aplegat més d'una seixantena de participants de tots els Òmnia de la ciutat al Casal Cívic i Comunitari Gornal. La trobada ha servit per compartir alguns dels treballs i projectes que s'han treballat als diferents punts Òmnia al voltant de la memòria històrica de la ciutat.

Els i les participants dels punts han protagonitzat aquestes presentacions on s'han pogut veure programes de ràdio, publicacions, calendaris, etc. La dinamitzadora del punt Òmnia Gornal, Laura Herrero, ha explicat que "estem fent projectes per recordar la nostra història, que acaba sent el que és el nostre present". També ha compartit que es tracta d'una activitat "pensada des de fa molts de temps" i que s'ha volgut contextualitzar en els 25 anys de la Xarxa Òmnia. "Hem viscut moltes coses i molta emoció", ha afegit.

De fet, l'experiència ha estat tan positiva que s'han engrescat per tornar a organitzar jornades semblants en el futur. L'activitat també ha comptat amb una actuació musical, protagonitzada per La Yolanda Carmona, dinamitzadora del Punt Òmnia Akwaba, que ha interpretat les cançons "Ay,Carmela" i "Bella Ciao", acompanyada a la guitarra pel Daniel, col·laborador del punt, i a l'ukelele per la Laura, dinamitzadora de l'Òmnia Gornal. També hi ha hagut un refrigeri per les persones assistents.