Els Punts Òmnia de Ripoll celebren el final del curs 2015-2016 amb la I Caminada d'Òmnies Ripoll

13/07/2016 | 11:07
Imatge de l'entrega de diplomes.

Per iniciativa de les mateixes dinamitzadores dels Punts Òmnia de Ripoll --Punt Òmnia AV. Ripoll 60, Punt Òmnia Casal Cívic Ripoll - La Devesa del Pla i Punt Òmnia Centre Cívic i Cultural Eduald Graells--, aquest passat 12 de juliol es va celebrar la primera edició d'una trobada molt especial: la I Caminada d'Òmnies Ripoll.

Concebuda com un punt de connexió, intercanvi i convergència entre dinamitzadors/es i usuaris/es de tota la ciutat de Ripoll, la primera Caminada dels punts Òmnia de Ripoll ha estat un èxit de convocatòria, de participació i d'implicació pels usuaris i usuàries assistents.

Més d'una vintena d'usuaris han sortit des dels tres punts Òmnia de Ripoll per a trobar-se al centre de la vila. Persones de totes les edats, condicions i amb perfils diversos s'han trobat aquesta setmana en la I Caminada Òmnies Ripoll per a caminar plegades fins a la Font del Tòtil, una de les moltes fonts d'aigua del riu Freser properes a Ripoll i condicionades amb una àrea de descans i picnic.

Un cop arribats a la Font, les dinamitzadores de tots tres punts han organitzat una gimcana per a totes les edats en la què els usuaris han hagut de resoldre, dividits en tres grups, endevinalles i qüestions relacionats amb l'aprenentatge de les característiques de la zona: com es diuen els rius i arbres dels voltants, com són les fulles i els fruits dels arbres, quina és la història local de les fonts de Ripoll... La I Caminada dels Òmnia de Ripoll ha conclòs amb un esmorzar a l'aire lliure i l'entrega de diplomes als usuaris per la seva participació als diferents tallers.

Des de les 10 hores del matí i fins a quarts de tres del migdia els participants a la primera caminada dels Òmnia Ripoll han tingut l'oportunitat de compartir idees i experiències, han col·laborat conjuntament en la resolució de problemes i han pogut intercanviar punts de vista sobre què hi fan als Punts Òmnia i quines inquietuds els mouen.

La I Caminada d'Òmnies Ripoll s'ha consolidat, des de la seva primera edició, com una de les activitats que millor funcionen a la Xarxa Òmnia. Elements com natura, comunitat, esport, salut, família, coneixement de l'entorn... s'han combinat perfectament en una activitat representativa de tot allò que es promou socialment des del projecte Òmnia: experiències que impliquin perfils d'usuaris de diferents edats i amb diferents motivacions, i que els insten a col·laborar activament en la consecució d'un objectiu de caire social i/o lúdic d'aprenentatge.  

podeu consultar un àklbum d'imatges de la jornada aquí:

I Caminada Òmnies Ripoll

caminada