Els punts Òmnia de Ripoll celebren el final del curs amb la I Caminada dels Òmnia Ripoll

12/12/2016 | 11:12

Per iniciativa de les mateixes dinamitzadores dels punts Òmnia de Ripoll –el , el  i el –, el passat 12 de juliol es va celebrar la primera edició d'una trobada molt especial: la I Caminada dels Òmnia Ripoll.

Concebuda com un punt de connexió, intercanvi i convergència entre dinamitzadors, dinamitzadores i usuaris i usuàries de tota la ciutat de Ripoll, aquesta caminada ha estat un èxit de convocatòria, per la participació i la implicació dels usuaris i usuàries assistents.

Més d'una vintena de persones de totes les edats, condicions i amb perfils diversos s'han trobat a la I Caminada dels Òmnia Ripoll per anar plegades fins a la font del Tòtil, una de les moltes fonts d'aigua del riu Freser properes a Ripoll condicionades amb una àrea de descans i pícnic.

Han sortit des dels tres punts Òmnia de Ripoll per trobar-se al centre de la vila i fer un recorregut, conjuntament, per paratges naturals fins a la font. Un cop arribats, les dinamitzadores de tots tres punts han organitzat una gimcana per a totes les edats en la qual els usuaris, dividits en tres grups, han hagut de resoldre endevinalles i qüestions relacionades amb l'aprenentatge de les característiques de la zona: com es diuen els rius i arbres dels voltants, com són les fulles i els fruits dels arbres, quina és la història local de les fonts de Ripoll...

La I Caminada dels Òmnia Ripoll ha conclòs amb un esmorzar a l'aire lliure i l'entrega de diplomes als usuaris per la seva participació als diferents tallers.

 

Des de les deu del matí i fins a quarts de tres del migdia, els participants d’aquesta jornada han tingut l'oportunitat de compartir idees i experiències, han col·laborat conjuntament en la resolució de problemes i han pogut intercanviar punts de vista sobre què hi fan, als punts Òmnia, i quines inquietuds els mouen.

Aquesta caminada es consolida, des de la seva primera edició, com una de les activitats que funcionen millor a la Xarxa Òmnia. Elements com la natura, la comunitat, l’esport, la salut, la família, el coneixement de l'entorn... s'han combinat perfectament en una activitat representativa de tot allò que es promou socialment des del projecte Òmnia: experiències que impliquin perfils d'usuaris de diferents edats i amb diferents motivacions, i que els insten a col·laborar activament en la consecució d'un objectiu d'aprenentatge de caire social o lúdic.

Podeu consultar un àlbum d'imatges de la jornada aquí:

caminada