Els Punts Òmnia de Santa Coloma de Cervelló i del Raval visiten el Supercomuptador MareNostrum

Amb motiu de la inauguració de les noves activitats del Barcelona Supercomputing Center, els punts Òmnia de Santa Coloma de Cervelló i Casal dels Infants del Raval han visitat les instal·lacions d’aquesta supercomputadora el passat mes de juliol.

El Barcelona Supercomputing Center, situat a Barcelona, ha donat a conèixer el seu projecte Som investigadores aquest passat 9 de juliol als nens i nenes dels tallers d’estiu d’ambdós punts Òmnia, els quals han pogut visitar aquesta instal·lació i han fet diverses activitats, com ara experiments químics i jocs elèctrics.

La supercomputadora està situada en un edifici a Barcelona que allotja l’ordinador MareNostrum —actualment el supercomputador més potent d’Espanya, el 5è d’Europa i el 22è del món— i participa en el projecte Som investigadores, promogut per l’Ajuntament de Barcelona per fomentar les noves tecnologies entre les nenes.

La visita dels infants dels punts Òmnia de Santa Coloma de Cervelló i Casal dels Infants del Raval ha tingut l’objectiu d’acostar la tecnologia als infants i despertar-los l’interès, en especial entre les nenes, per les ciències tecnològiques. Aquesta activitat del Barcelona Supercomputing Center ha tingut molta repercussió mediàtica i ha aparegut en mitjans de comunicació, com ara Televisió de Catalunya (TVC).

Barcelona Supercomputing Center ha donat a conèixer el seu projecte "Som Investigadores" a tots dos Punts Òmnia el passat 9 de juliol.