Els punts Òmnia de Torrelles de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló participen al Moonhack, el rècord mundial de programació

A finals d'agost, els punts Òmnia de Santa Coloma de Cervelló i de Torrelles de Llobregat han participat, de nou, en el repte mundial Moonhack, en què es repta els participants a fer el rècord mundial de joves programant amb Scratch. Els punts Òmnia de Santa Coloma de Cervelló i de Torrelles de Llobregat han volgut col·laborar amb la iniciativa Moonhack, que l'any passat va mobilitzar uns 30.000 joves a tot el món, i han dissenyat una proposta que va més enllà de l'activitat proposada per Code Club, l'entitat organitzadora del rècord.

Enguany, la participació de tots dos punts Òmnia ha aconseguit reunir vuit nois i noies per oferir-los un espai en què s’aprèn a programar per fer moure un bugui per la superfície lunar, una sessió que també ha comptat amb una introducció en què s’ha explicat l'aniversari de l'aterratge a la Lluna, amb un vídeo i tècniques de ludificació. Què va passar? Com s'ho feien els astronautes per viure a l'espai? Curiositats i informació sobre l'arribada de l'home a la Lluna han estat les protagonistes del Moonhack 2019, però sobretot s'ha esmentat especialment la importància del fet en si mateix. 

L'activitat ha tingut lloc en el nou espai del Punt Òmnia de Torrelles de Llobregat, en el qual la dinamitzadora Lídia Santiago ha acollit el grup de l'Antonio Collado, del Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló. Un bon exemple de col·laboració entre punts Òmnia.

Els Punts col·laboren a l'activitat Moonhack 2019, aquest any dedicada al 50 aniversari de l'aterratge a la Lluna.