Els Punts Òmnia: millorar l’èxit educatiu amb mirada comunitària

La Romina Llambrich Barberà, dinamitzadora del Punt Òmnia Tortosa i coordinadora del reforç educatiu del Grup Esplai Blanquerna, ens parla del compromís social que tenen els punts Òmnia amb les persones del territori on estan ubicats.

El Punt Òmnia Tortosa treballa els eixos d’aprenentatge, ocupabilitat i acció comunitària. En aquesta línia, fan tallers i cursos per a persones que es troben en situació d’atur (ja siguin derivades des del SOC, l’Ajuntament o d’accés lliure) i s’ofereix a entitats/associacions i a la mateixa ciutadania en general una àmplia oferta d’activitats relacionades amb les noves tecnologies i estimulació cognitiva, entre d’altres. Diverses associacions de dones de les Terres de l’Ebre, així com La Fundació Pere Mata, Creu Roja i Casal Cívic de Tortosa en són alguns exemples.

Paral·lelament, l’Òmnia de la ciutat de Tortosa també és un espai que ofereix a l’alumnat de centres educatius i universitats l’oportunitat d’adquirir nous coneixements i alhora aquests ofereixen un servei a la comunitat a través de programes d’Aprenentatge Servei, el Servei Comunitari, les pràctiques formatives i les col·laboracions a través del voluntariat.

Tal com ens explica la Romina "cal obrir les portes de l’Òmnia perquè tothom hi pugui entrar, però també és necessari sortir a l’exterior a picar moltes altres portes", doncs a banda del suport i atenció directa al punt és igual d'important generar xarxa, intercooperar i examplar les bases de l'acció comunitària.

Podeu llegir l'article sencer en aquest enllaç.

Compromís social, intercooperació i acció comunitària al Punt Òmnia Tortosa