Els punts Òmnia, protagonistes a l'entrega de premis del PLum Festival 2019

La Xarxa Òmnia ha brillat a la segona edició del PLum Festival, el festival de cinema infantil promogut pel Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval - Espai Tecnològic, que es va celebrar el 3 de maig. En aquesta edició, tres dels punts Òmnia que van presentar-se a concursar-hi (el Punt Òmnia La Fàbrica de Can Tusell, el Punt Òmnia Fundació Marianao i el Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval) van rebre els tres primers premis pels curtmetratges fets pels nens i nenes participants: Que ningú t’obligui, del Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval - Espai Tecnològic Comunitari, Entre totes, del Punt Òmnia La Fàbrica Can Tusell, i Dona-li la volta, del Punt Òmnia Marianao - Fundació Marianao.

Enguany el PLum Festival ha tingut una resposta molt positiva i engrescadora, segons el Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval, una de les entitats organitzadores. "El nivell dels curtmetratges ha estat molt alt, i el nivell de reflexió i anàlisi de situacions de vulnerabilitat social per part dels infants ha estat altíssim", ha sentenciat Marc Pascual, dinamitzador del Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval - Espai Tecnològic Comunitari. D'entre les temàtiques que protagonitzen els curtmetratges s'hi troben temes com l’assetjament, la perspectiva de gènere, les emocions i els conflictes geopolítics, que han esdevingut eixos de treball durant mesos entre els infants de 9 a 12 anys.

La segona edició del PLum Festival, el festival de cinema fet per infants, s'ha celebrat a l’auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), amb la participació de 10 entitats i alguns centres d'ensenyament, cosa que ha suposat la implicació de 190 infants de sis municipis diferents (Sant Boi, Terrassa, Santa Coloma, Badalona, el Callús i Barcelona). Uns 220 assistents han aconseguit omplir l'auditori del CCCB, en una trobada que ha entregat cinc guardons als cinc curtmetratges següents: 


Que ningú t’obligui, del Punt Òmnia Casal dels Infants - Espai Tecnològic Comunitari
Entre totes, del Punt Òmnia La fàbrica Can Tusell
Dona-li la volta, del Punt Òmnia Marianao - Fundació Marianao
Visca les ungles de colors, del CO Betsaida
Yo puedo cambiar mi barrio, del CO Casal dels Infants

La celebració d'aquesta segona edició d'entrega de premis PLum Festival ha estat fruit de la col·laboració entre els organitzadors del Festival i el CCCB, Abacus Cooperativa i Warks LAB. Podeu veure una galeria d'imatges de la jornada i les cintes de vídeo premiades:

Entrega de premis del PLum Fest

Els Punts Òmnia La Fàbrica de Can Tusell, Fundació Marianao i Casal dels Infants del Raval reben tres dels quatre guardons de la jornada.