Els punts Òmnia s'han omplert de vida amb activitats pel 8M

15/03/2023 | 12:03

Durant el mes de març la Xarxa Òmnia celebra el Dia Internacional de la Dona amb activitats arreu del territori. La Xarxa Òmnia és un espai de suport per a les dones on de forma comunitària i col·lectiva han portat a terme tot un conjunt d'activitats i reivindicacions. Un total de 13 punts han fet activitats en la seva programació per la campanya del 8M (#8MÒmnia) amb 26 activitats i una participació de més de 150 persones. Alhora molts altres punts han fet difusió pels seus canals de comunicació i a través de la participació d'activitats amb altres agents del territori.

A continuació algunes de les activitats dels 112 punts del territori que es vinculen i duen a terme activitats pel 8M amb les persones dels barris:

El Punt Òmnia Akwaba, un dels punts que ha ofert més activitats a les seves usuàries i usuaris per aquest 8M, ha fet una sortida al Teatre Joventut per veure una obra amb motiu del 8M. També podeu escoltar el capítol 3 de 'Voces de Òmnia' amb textos, opinions personals, poemes o narració. Alhora han fet un taller de Dones i Ciberseguretat, les joves de l'entitat Insercoop van explicar a la gent de l'Òmnia temes relacionats amb la ciberseguretat, una activitat intergeneracional. I moltes més activitats que podreu trobar en aquest article del seu bloc.

omnia_akwakba_8M

 

En el Punt Òmnia Gornal podeu gaudir del programa de ràdio de "Historias y costumbres de otros tiempos amb una sessió pel 8M amb "La evolución de los derechos de la mujer".

L'alumnat del Punt Òmnia La Pau han dissenyat aquesta pàgina web on es recullen algunes de les dones més rellevants en el món de la ciència i la tecnologia.

El disseny de postals i textos reivindicatius de les usuàries del Punt Òmnia CC Sant Roc amb missatges inspiradors per a totes les dones.

Al Punt Òmnia Fundació Adsis un treball col·laboratiu del jovent dels grups prelaborals, el jovent ha realitzat una presentació de grans dones que admiren dels seus respectius països d'origen.

OMNIA_FUNDACIO_ADSIS_8M

Al Punt Òmnia Torreforta van compartir activitats amb les usuàries com una sopa de lletres, i altres activitats per compartir i debatre l'evolució de la història i els drets de les dones.

omnia_torreforta_8M

El Punt Òmnia Bon Pastor Figueres, al taller de memòria juguem al joc de l'oca feminista amb l'alumnat d' INS Alexandre Deulofeu i aquest vídeo amb l'activitat de Brodant les Violències amb missatges reivindicatius pel 8M.

omnia_bon_pastor_fihueres_8m omnia_bon_pastor_figueres_8m

El Punt Òmnia Vilallonga han editat aquest vídeo de les activitats i els actes del 8M amb les joves. Els infants van participar en la pintada del mural i dues joves en representació de l'espai jove del punt van llegir el manifest.

Al barri de la Mina amb el Punt Òmnia - PES La Mina amb el projecte desdelamina.net van dur a terme dues activitats. Per una banda, durant tot el dia, es va poder elaborar domassos reivindicatius feministes amb la tècnica de l'estampació. Per l'altre, a la tarda, vam impulsar un mapa feminista del barri mitjançant un diagrama i la participació de tothom via post-its.

omnia_PES_la_mina_8m

 

Per últim, destacar que la Xarxa Punttic ha compartit diversos continguts amb motiu del Dia Internacional de la Dona amb relació al feminisme i les TIC com: Coneixes els 17 principis feministes d'internet? o Com combatre el masclisme digital?