Els Punts Òmnia tornen a obrir portes

07/07/2020 | 14:07
Una participant i la dinamitzadora del Punt Òmnia Centre de Promoció Social Francesc Palau

L'activitat de la Xarxa Òmnia no s'ha aturat durant el confinament. Simplement, s'ha transformat. Els dinamitzadors i dinamitzadores han treballat des de casa, les activitats s'han desenvolupat en línia i les videoconferències i les aplicacions de missatgeria instantània han esdevingut eines essencials. Per a moltes persones no ha estat un període gens fàcil i encara les seves conseqüències se seguiran notant. També ha estat una etapa de nous reptes i aprenentatges.

Ara els Punts Òmnia comencen a obrir portes. Encara són moltes les activitats que se segueixen oferint en línia, però també s'està fent atenció personal individualitzada de forma presencial, així com algunes activitats en grups petits, sempre que es trobin en fase 3 o desescalada, complint amb les mesures de seguretat i sense cap persona d'un col·lectiu de risc.

Ara com ara, un total de 31 Punts Òmnia estan oferint atenció a través de cita prèvia. Per concertar cita, cal anar al formulari de cita prèvia i triar el teu Punt, el dia i l'horari que et vagin bé, dels que estiguin disponibles. Per saber si és possible demanar hora al teu Punt, pots fer primer una cerca pel nom del Punt o del municipi on es troba. L'atenció directa es fa respectant les mesures de seguretat.

Així, els dinamitzadors i dinamitzadores estan donant suport a les persones participants amb diversos tràmits en línia, com ara, la sol·licitud de l'Ingrés Mínim Vital o de la prestació d'atur, els processos de preinscripció i inscripció escolar, la petició de cita prèvia per renovació de DNI, etc.

Les persones que vulguin fer les proves ACTIC també es poden adreçar a aquells Punts Òmnia que són centres col·laboradors d'aquesta acreditació digital, ja que, alguns d'ells ja comencen a oferir l'espai per examinar-se.

Els Punts Òmnia comencen a oferir atenció personal individualitzada de forma presencial i a organitzar algunes activitats amb grups reduïts. En alguns també hi ha la possibilitat de fer les proves ACTIC.

Més informació