Ens mengem el món

Un plat amb llegums i verdues

Els trets més estimats i duradors d’una cultura són els seus hàbits alimentaris. Aquestes tradicions sovint reflecteixen les creences i valors de la gent i són una de les darreres característiques culturals que es perden quan un individu o un grup emigren a una nova cultura.

Ens ha semblat factible vincular l’alimentació des d’un punt de vista d’integració cultural. No és objectiu del taller 'Ens mengem el món', sinó crear un vincle entre diferents cultures a través de la cuina. Treballem en el foment de la solidaritat, la sensibilització, el suport social i la participació activa com a eixos principals de la proposta, sense descuidar les necessitats d’acompanyament per dificultats comunicatives derivades de l’ús de la llengua catalana.

Aquest és el resum del taller impartit durant el passat trimestre amb persones usuàries dels tres Punts Òmnia de Ripoll: Punt Òmnia Centre Cívic i Cultural Eudald Graells, Punt Òmnia Ripoll60 i Punt Òmnia La Devesa. Es tracta, doncs, d'un nou projecte que ha estat possible gràcies al treball col·laboratiu entre els tres Òmnia.

El confinament no ens va deixar arribar fins al final del taller, però podem veure una mostra de la feina que es va fer. El resultat és aquest vídeo:

I per si voleu preparar alguns d'aquests menjars us enllacem també el receptari.

alimentació
cultura
convivència
Als Punts Òmnia de Ripoll van fer tallers de cuina, amb l'objectiu de crear vincles entre diferents cultures.