Entrenament mental i estimulació cognitiva a Tortosa

El Punt Òmnia Casal de Gent Gran de Tortosa s’ha proposat treballar per prevenir el deteriorament cognitiu, i per això ha decidit oferir un taller d’estimulació cognitiva amb l’ordinador. Dos dies a la setmana, el Punt posa a l’abast d’una quinzena d’usuaris i usuàries de més de 50 anys, activitats, exercicis, dinàmiques grupals i eines TIC que ajuden a promoure l’activitat mental i que estan dissenyats per mantenir o millorar el funcionament cognitiu i el benestar de la persona.

El taller, que exercita la memòria i també altres funcions cognitives, garanteix al seu torn l’accés a les noves tecnologies, de manera que combina activitats multimèdia i exercicis en l’ordinador amb dinàmiques grupals i l’ús de fitxes de cartró.

En aquest nou i ambiciós propòsit del Punt Òmnia Casal de Gent Gran de Tortosa també hi ha volgut col·laborar el Grup Pere Mata, entitat que dona serveis integrals d’atenció a les persones a través de diferents programes, en aquest cas dins del municipi de Tortosa.

L’entitat ha decidit treballar braç a braç amb el Punt Òmnia de Tortosa per proposar un cop al mes a una quinzena d’usuaris i usuàries joves un taller que, fins al juliol, ofereix també estimulació cognitiva adequada a l’edat i les necessitats dels joves del municipi. L’activitat, de dues hores de durada, compta amb el suport de la dinamitzadora del Punt Òmnia, un terapeuta, un treballador social i una integradora social, que treballen conjuntament per donar el millor servei als usuaris.

Les activitats ajuden a millorar el funcionament cognitiu i el benestar de la persona.