Es consolida el projecte de col·laboració entre el Departament de Benestar Social i Família i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya

13/01/2016 | 08:01
Logo de la Xarxa Òmnia.

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, del Departament de Benestar Social i Família, i el Servei d’Ocupació de Catalunya, del Departament d’Empresa i Ocupació, van signar el passat mes de febrer un protocol de col·laboració amb l’objecte de coordinar derivacions bidireccionals de persones treballadores desocupades entre les oficines de treball i els punts Òmnia, amb la finalitat de facilitar el seu itinerari de feina.

L’objectiu és cercar la millor opció per a cada persona treballadora desocupada i facilitar-li la màxima informació sobre els dispositius orientats a la inserció sociolaboral que es troben en un mateix territori.

En el primer cicle de cursos organitzats entre el programa Òmnia i el SOC, el trimestre d’octubre a desembre de 2015 s’han impartit 61 cursos d’ocupabilitat a 61 punts Òmnia i se n’han beneficiat 488 persones aturades. Al mes de febrer es preveu que s’iniciïn 73 cursos nous amb la qual cosa se’n beneficiaran 584 persones més.

En aquests mesos, el desplegament d’aquest protocol ha estat un èxit, tant pel nombre de punts Òmnia que estan duent a terme el projecte com pel nombre d’usuaris que han estat atesos durant aquests mesos.

col·laboració
SOC