Es posa en marxa el Punt Òmnia Itinerant Tarragonès

Es posa en marxa el Punt Òmnia Itinerant Tarragonès

El Punt Òmnia Itinerant Tarragonès ja ha començat a funcionar! Després d'algunes setmanes de presentacions del projecte al territori, l'Òmnia Itinerant ha engegat la seva programació d'activitats amb edició de fotos, creació de continguts digitals o infants i família, entre d'altres. Les actuacions previstes - que inclouen propostes d'intervenció social i socioeducativa - s'adrecen a gent gran, infants, adolescents i famílies; mitjançant el treball individualitzat, el grupal, el treball en xarxa i amb la comunitat i entre diferents municipis.

L'Òmnia Itinerant es desplega com un servei mòbil dotat amb equipament tecnològic que dona servei a quatre municipis de la demarcació de Tarragona: Salomó (dilluns), Vespella de Gaià (dimarts), La Secuita (dimecres) i Renau (dijous). Està previst que en els pròxims mesos es posi en marxa també a la demarcació de Lleida.

Un projecte contra la bretxa digital i el despoblament rural

El seu objectiu és facilitar l'existència del programa Òmnia en aquells territoris que tenen més dificultats per disposar d’un agent de capacitació digital i dinamització comunitària, així com posar en marxa accions de lluita contra les bretxes socials i digitals en territoris rurals o semi-rurals on no s'havia arribat fins ara. D'aquesta manera, el programa Òmnia s'acosta a la ciutadania que resideix en entorns de població més petits i allunyats dels grans nodes de comunicació, en entorns amb problemes vinculats al despoblament. Així es volen revertir les dinàmiques establertes sobretot en entorns rurals per tal d'optimitzar el territori i presentar propostes de futur que serveixin per revertir processos històrics de despoblament o desequilibri territorial.

El nou servei permetrà fer una intervenció més personalitzada en aquells territoris que disposen de pocs serveis i recursos públics. Les accions i actuacions que s'hi desenvolupen s'acorden amb els ens locals que coneixen les necessitats dels veïns i veïnes del territori.

El Punt Òmnia Itinerant Tarragonès és possible gràcies al finançament de la Unió Europea, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència - Finançat per la UE - Next Generation EU.

#ÒmniaItinerant