Escuela Cívica: la 'civic tech' a l'abast de tothom

11/07/2017 | 10:07

Un conjunt de diverses organitzacions i entitats (d'entre les que se'n destaquen la UOC, la UPF i apps4citizens) han creat un projecte pilot sobre l'ús de les tecnologies anomenades "cíviques" o "civic tech", unes tecnologies dissenyades per a la ciutadania i cercant el bé comú. El projecte, anomenat Escuela Cívica, busca compartir experiències d'apoderament tecnològic amb la ciutadania amb l'objectiu de millorar sistemes politics i econòmics de baix a dalt, des de la ciutadania fins a les institucions.

Per aquest motiu, en la fase inicial del projecte, Escuela Cívica ha programat durant tot el juliol de 2017, nou sessions gratuïtes en les quals la ciutadania pot aprendre sobre 'civic tech' i compartir experiències d'apoderament. Concretament, seran nou sessions gratuïtes de tres horas cadascuna, que tindran lloc a diferents equipaments de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat. Les activitats programades tractaran qüestions com les Install Parties, la digitalització de la ciutadania i les open data o dades obertes.

Les entitats i ens organitzadors expliquen que aquest pilot Escuela Cívica "és producte de la intel·ligència col·lectiva" i que volen anar més enllà amb les idees aportades per les persones participants, per tal de "donar-li una forma més permanent al projecte". Consulteu-ne la web: http://escuelacivica.net/.

Un conjunt d'entitats han engegat un projecte de ciutadania cívica obert a tothom.