Evocació de records a través de la música, al Punt Òmnia Casal Cívic de Pomar, a Badalona

Audició, cant i ball.

El Punt Òmnia Casal Cívic Pomar de Badalona i el Pla de desenvolupament comunitari (PDC) van organitzar el passat 6 d'abril un taller d'audició musical de dues hores de durada.

 

 

L'activitat va estar dirigida a usuaris i usuàries amb més de 60 anys derivats del projecte Xarxa Solidària i amb problemes de salut diversos, com l’Alzheimer i discapacitats diverses, entre d'altres. És per això que la dinamitzadora del Punt Òmnia Casal Cívic de Pomar va organitzar un taller d'estimulació cognitiva a través de la música espanyola dels anys cinquanta i seixanta.

 

Amb l'ús de la plataforma virtual YouTube, els usuaris i usuàries van poder fer un recorregut sonor pel seu propi bagatge musical: Carlos Gardel, Antonio Machín, Joan Manuel Serrat, Nat King Cole, Rocío Jurado, Dúo Dinámico, Los Bravos, Los Panchos, Orquesta Topolino, Nino Bravo, Manolo Escobar... A més a més de cobles, pasdobles, boleros i cançons populars.

La resposta dels participants va ésser molt positiva, segons explica la dinamitzadora, ja que van acabar cantant, ballant i comentant tots els records d'infantesa i joventut que els venia al cap. Aquest taller ha estat el primer d'una trilogia d'activitats que es durà a terme al Punt Òmnia amb aquest col·lectiu d'usuaris per tal de potenciar i estimular la seva memòria.