Exposició sobre l’ecodisseny català

22/09/2017 | 09:09

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha organitzat la mostra “Premi Catalunya d'Ecodisseny”, una exposició doble que acull les candidatures guanyadores del Premi Catalunya d’Ecodisseny 2015 i 2017.

Els premis del 2015 s’exposen del 8 de setembre al 18 d’octubre, i els premis del 2017, del 19 d’octubre al 19 de novembre, a la Sala 4 del Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107) de Barcelona.

L’exposició vol apropar l’ecodisseny als professionals del disseny, als estudiants i a la població en general per difondre aquest concepte i promoure el consum de productes ecodissenyats. La Generalitat de Catalunya organitza des de l’any 2001 un premi que distingeix els productes innovadors, de qualitat i ambientalment sostenibles per canviar els models de producció i de consum.

El Premi va néixer com a Premi Disseny per al Reciclatge, però des de l’any 2015 es van convertir en el Premi Catalunya d’Ecodisseny, tot i ampliant el seu abast per tal d’integrar tots els aspectes que intervenen en la sostenibilitat dels productes — estalvi de recursos, disseny de nous models de consum, optimització del fi de vida, etc.

El Palau Robert de Barcelona acull dues exposicions sobre productes dissenyats amb criteris ambientals.