Formació sobre assetjament a Roda de Berà

30/05/2017 | 09:05

El Punt Òmnia EA Mediterrani de Roda de Berà ha organitzat un taller per a joves sobre l'assetjament entre iguals. L'activitat, en la qual hi han participat 9 joves de 17 i 18 anys (6 nois i 3 noies), ha estat dinamitzada per dos tècnics i ha tingut una durada de 2 hores.

Aquesta píndola formativa s'ha fet amb l'objectiu que els joves participants puguin compartir i esbrinar de primera mà quina és la seva relació amb el bullying o assetjament entre iguals, i que alhora puguin reflexionar i expressar-se sobre aquesta problemàtica.

En aquesta activitat, el Punt Òmnia ha fet reflexionar als joves qüestionant-los sobre què entenen per assetjament, quins rols hi ha en l'assetjament, quins valors desprenen cadascun d'aquests rols i quines accions es poden dur a terme davant d'una situació com la descrita.

D'aquesta manera, els dinamitzadors han instat els joves a fer una dinàmica de  pluja d'idees (brainstorming), utilitzant pòstits, per fer posteriorment un debat sobre la temàtica. Més tard, els joves han pogut veure la projecció del vídeo I jo, quin paper hi jugo? del YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ZcTQpP2XNlE), en el qual s'explica diferents tipus d’assetjament. Després del vídeo, els joves han pogut debatre amb més profunditat sobre l'assetjament i els tipus que hi ha.

Finalment, a través d'una dinàmica voluntària de rol, els usuaris i usuàries han pogut representar una escena falsa d’assetjament que els ha servit per expressar el seu punt de vista segons el paper que han hagut d'escenificar. Segons els tècnics i els dinamitzadors, aquesta activitat sobre assetjament ha estat molt ben rebuda pels joves, ja que els ha semblat útil per fer visible aquest problema.

Podeu veure tota la sessió en aquest vídeo: