Formació sobre impressores 3D a la Xarxa Òmnia

30/07/2018 | 12:07

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) ha iniciat aquest juliol un cicle de formacions adreçades al conjunt de dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Òmnia al voltant de la impressió 3D, coincidint amb l’adquisició, aquest 2018, de quatre impressores 3D a l’abast del programa Òmnia.

Les primeres formacions d’aquest cicle s’han dut a terme de l’11 al 18 de juliol, a través de quatre jornades, en què s’han aportat uns continguts introductoris en relació amb programes de disseny d’objectes en tres dimensions i en relació amb el manteniment i l’ús de les màquines d’impressió en 3D.

A l’hora d’impartir una part dels continguts en les sessions formatives, hem comptat amb la col·laboració d’alguns dinamitzadors que ja coneixen el funcionament de la impressió 3D i que disposen d’algun projecte educatiu al voltant d’aquesta nova eina. Han pogut compartir amb les companyes i companys el disseny i la implementació d’aquests projectes propis.

Així, en Jordi Rodríguez del Punt Òmnia Camp Clar (Tarragona), la Lídia Santiago del Punt Òmnia de Torrelles de Llobregat, el Dani González del Punt Òmnia de Bufalà (Badalona), el Manel Torrejón del Punt Òmnia d’Espronceda (Sabadell), i el Gregori Siles del Punt Òmnia Àgora (Barcelona), han estat els companys de la Xarxa Òmnia que han compartit amb la resta de l’equip els seus projectes en 3D que estan duent a terme als seus punts Òmnia.

La nova incorporació d’impressores 3D a la Xarxa Òmnia està destinada a millorar els recursos tecnològics per a la programació d’activitats de les persones dinamitzadores als Punts Òmnia, un nou equipament que ha de donar un impuls a la tasca i funcions dels Punts Òmnia arreu del territori de Catalunya. Aquest nou material se cedirà temporalment a les persones dinamitzadores en funció de la programació d’activitats que realitzin.

Després de l’estiu està previst oferir unes segones sessions de formació, en aquest cas als Punts Òmnia, on desenvolupen la seva tasca els dinamitzadors i dinamitzadores que van impartir una part de la formació en les primeres sessions, per tal de conèixer in situ els projectes que estan realitzant entorn de la impressió 3D.

Formacions impressores 3D

Podeu veure els vídeos de les jornades aquí:

El projecte Òmnia ha ampliat la seva dotació de material amb un nou equip d'impressores 3D.