Es tracta d'un projecte creat amb el grup de joves del SAD (Servei d’Atenció Diürna) que va començar abans del confinament i s'ha anat adaptant a les possibilitats de cada moment. Un projecte que culmina amb una exposició fotogràfica que tindrà lloc del 26 de maig al 14 de juny al vestíbul de l’Edifici Cultural de les Monges però que ha implicat la participació de molta part de la ciutadania en diferents iniciatives prèvies i ha fomentat l'ús de les TIC com a canal de sensibilització, comunitari i capacitador.
A través d'aquesta iniciativa es vol posar en valor l'entorn i sensibilitzar les persones per fer-ne cura, a la vegada que fomentar l’organització del treball en equip, potenciar habilitats socials, trencar amb les “etiquetes” que reben moltes vegades els i les joves participants del SAD, desenvolupar i potenciar la creativitat i la comunicació a través de les xarxes socials (concretament amb Instagram) tot veient les altres utilitats que poden tenir les xarxes com a eines comunicatives i per últim, treballar l’autonomia.
En projecte s'ha dividit en dues parts. Una primera part més comunitària on s'animava a la ciutadania a compartir a través d'instagram quin lloc de la seva ciutat els hi agradava més. Al final de projecte es feia amb tots i tots/es els/les participants un sorteig on el premi era una de les fotografies exposades. En aquesta acció van participar unes quaranta persones. Una segona part centrada en l'organització de l'exposició que consistia en diferents fases:
- Pensar i fer les stories a Instagram perquè la ciutadania pugues participar.
- Extreure totes les votacions fetes a través de la xarxa social i veure els llocs que la ciutadania havia votat per anar a fer fotos i fer els llistats de participants per fer també el sorteig i penjar-lo a la xarxa.
- Organitzar un calendari i una ruta per anar a fer les fotografies i a la vegada aprendre una mica la base de la fotografia (enfocament, llum, la regla dels tres terços, mirades i punts de vista…). Les fotos es van fer amb mòbils i una càmera professional.
- Organitzar un calendari per anar penjant el procés del projecte a la xarxa Instagram i així tenir informat a tothom.
- Cada dimecres fèiem una part del projecte, des de l’edició de les fotos amb el programa de retoc Gimp, creació dels títols com a peu de les fotos amb el processador de text, la creació del cartell que es penjarà per la ciutat fet amb el Canva, per tant amb el projecte les TIC han estat una de les eines primordials.
A més es tracta d'un projecte d'intercooperació que fomenta l'acció en xarxa dins del territori doncs tant les impressions com els marcs de les fotos han estat fetes en una botiga de la ciutat.
Ha estat un projecte molt circular, creat i fet amb moltes ganes en un any gens fàcil per tots i totes i on han volgut donar una mica de vida a la ciutat.