‘Geocaching’ al barri de Dalt de la Vila a Badalona

Fins a 12 persones d’edats superiors a 60 anys van participar el passat mes de març en el primer geocaching del barri de Dalt de la Vila de Badalona. El motiu és que els punts Òmnia Casal Cívic Pomar i Casal Cívic Sant Roc, conjuntament amb el Departament de Serveis Territorials de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, van organitzar aquesta activitat per donar a conèixer el patrimoni de la ciutat entre les veïnes i els veïns.

Els dos Punts Òmnia de Badalona van coordinar-ser per a fer aquesta activitat lúdica amb l’objectiu de fer descobrir el patrimoni històric més proper als participants i, alhora, donar a conèixer el joc del geocaching i fomentar l’intercanvi de coneixements i la integració entre les persones usuàries.

La geocerca o geocaching és un joc a l’aire lliure de cerca de tresors en el món real amb l’ajuda de dispositius GPS. En aquestes activitats de geocerca els i les participants han de situar-se a unes coordenades específiques i, des d’aquest lloc, han d’intentar trobar-hi el geoamagatall (contenidor) amagat per altres jugadors. Es pot jugar a la ciutat o en plena naturalsa i les coordenades geodèsiques dels amagatalls són publicades al lloc web.

En el geocaching al barri de Dalt de la Vila a Badalona, els participants dels punts Òmnia van fer servir els GPS per trobar-se al Museu de Badalona, lloc des d’on van començar la ruta, i després van visitar la Torre Vella, l’església de Santa Maria, el carrer Fluvià, la plaça de l’Oli, Sant Miquel dels Sants, el Nen del Globus, el Teatre Romà, la Font modernista, la Plaça Pau Casals i carrer de la Costa. Per acabar, van deixar un geocaché amagat a la ciutat.

Els Punts Òmnia Casal Cívic Pomar i Casal Cívic Sant Roc han potenciat el coneixement de l'entorn amb aquesta activitat.