Grup de Dones del punt Òmnia Balconada

09/06/2022 | 12:06
El grup de Dones de la Balconada

El grup de dones de la Balconada neix al setembre de l'any passat en col·laboració amb el projecte "Entre tothom" de l'Ajuntament de Manresa. Els dos serveis teníem diverses dones usuàries i vam decidir de crear un grup no mixta de dones, amb l'objectiu de trobar-nos un cop a la setmana al Punt Òmnia de la Balconada per compartir experiències, necessitats i curiositats envers tots aquells àmbits que ens conformen com a persones.

Aquest espai setmanal s'ha convertit en un punt de trobada on viure el suport mutu i la participació en la proposta d'activitats socioeducatives, artístiques, culturals i de salut que anem programant.

Durant aquests mesos hem realitzat una programació àmplia que hem anat decidint amb el grup. Les assemblees s'han integrat en la metodologia de les trobades, és una eina que fem servir per a la presa de decisions, l'espai de debat, la reflexió i la valoració, mentre aprofitem per a fer un cafè o menjar els dolços boníssims que cuinen algunes de les dones àrabs participants.

Entre les dones s'estan creant vincles molt bonics, amb valors profunds de respecte, tolerància i de suport.  Algunes estan vivint realment moments delicats i molt problemàtics pel que fa a la manca dels papers de residència i la situació de vulnerabilitat en l'habitatge.

Aquest mes de juny, l'hem volgut dedicar a fer activitats culturals i de reconeixement de l'entorn, fent sortides a la natura, l'educació ambiental  i les visites guiades del patrimoni cultural de la ciutat.

 

   

 

 

dones
barribalconada
puntomniabalconada
suportmutu
cures
Orígens, valors i recull d'activitats