Guia per a contrarestar les violències de gènere a les xarxes socials

04/04/2018 | 13:04

El moviment activista Donestech ha publicat el document Xarxes socials amb perspectiva de gènere: guia per a conèixer i contrarestar les violències de gènere en línia, un manual per a la detecció d'agressions masclistes en la navegació a través de les xarxes socials, i per a la netralització d'aquestes accions.

La nova guia aporta recursos per al reconeixement de les agressions per raó de gènere a les xarxes, i una descripció sobre les tipologies i formes que prenen aquests abusos en línia. El document també aporta una visió crítica de contextualització d'aquestes realitats: l'aparició i auge de les xarxes socials, l'ús que en fan determinats sectors socials, la societat heteropatriarcal i els masclismes presents en les velles estructures d'organització social.

Finalment, Xarxes socials amb perspectiva de gènere: guia per a conèixer i contrarestar les violències de gènere en línia aporta recursos per a donar resposta a aquestes agressions: estratègies per a respondre directament o per a coordinar una acció conjunta amb altres agents de la societat. Podeu consultar el document en línia clicant en aquest enllaç.

El document facilita la detecció d'aquests abusos en línia i aporta maneres d'actuar segons l'agressió.