I Fira d'Intercanvi al Punt Òmnia de la Betsaida

15/04/2018 | 09:04

El passat 10 de març, el Punt Òmnia la Betsaida de Badalona va coorganitzar amb altres entitats del barri la I Fira d’Intercanvi, un espai familiar dedicat a l’intercanvi d’objectes i estris de segona mà, sobretot entre pares i mares de la zona.

La jornada va dur el lema: “Compartim, intercanviem, esmorzem i juguem!” i es va fer amb l’objectiu d’incentivar les xarxes de suport entre famílies tot introduint la llavor de l’intercanvi i creant espais de reciprocitat (tant de materials com d’habilitats) i potenciant la cultura participativa i de l’apoderament a través de la col·lectivitat.

L’activitat va començar amb una gimcana on els equips estaven formats pels diferents nuclis familiars, i passar les proves els permetia aconseguir moneda social, el “casalet”, la qual posteriorment es podia fer servir per al bescanvi d’altres béns i materials, així com per poder esmorzar o aconseguir menjar per compartir. Una de les proves de la gimcana buscava el reconeixement de les habilitats dels adults participants, així com el seu apoderament personal.

Amb aquests exercicis, els infants van poder fer un recull de totes les habilitats i punts forts de les mares i pares, i van poder compartir un espai comunitari amb els adults diferent de l’habitual. Objectes i roba de segona mà, i altres estris en bon estat es van poder intercanviar en aquesta I Fira d’Intercanvi, que està previst que es torni a repetir gràcies a l’èxit d’assistència. I Fira d'Intercanvi a Betsaida

El Punt va potenciar l'economia social i solidària amb la creació d'una moneda social per a l'esdeveniment.

Més informació