I Jornada Sefora: present i futur de les dones a la societat

13/07/2017 | 09:07

La Federació d'Associacions de Veïns d'Habitatge Social de Catalunya (FAVIBC) ha engegat enguany un pla per a la promoció de la igualtat i l’estimulació de l’equitat de gènere, el programa Sefora: present i futur de les dones a la societat. Aquest programa, nascut per donar resposta a la situació que pateix el col·lectiu de dones dels barris d'habitatge social de Catalunya, pretén donar suport a les actuacions de la FAVIBC en aquests barris, així com formar, informar, facilitar la resolució de conflictes i assessorar entitats veïnals en matèria d’equitat i feminisme.

A partir d’aquest programa, la FAVIBC va organitzar la I Jornada Sefora, que va tenir lloc el 22 de juny a l’Espai Francesca Bonnemaison, de la Diputació de Barcelona. En aquesta trobada hi van assistir un centenar de persones, usuàries i representants d’associacions de veïns d’arreu Catalunya, i hi van participar Albert Arnau i Pacheco, president de la FAVIBC, Marta Jové i Sentelles, coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones a Barcelona, i Mònica Canals, tècnica de projectes socioeducatius de la FAVIBC.

A la Jornada, Marta Jové i Albert Arnau van donar la benvinguda als assistents i van voler subratllar la necessitat d’implementar programes com el Sefora, que impulsin i fomentin la participació de les dones en el món associatiu i als barris d’habitatge social. En l’acte també s’hi va celebrar l’entrega de guardons del concurs de microrelats Les Dones i els Barris. Les guanyadores del concurs van ser Pepita Cebrián Martín en la categoria «Les àvies del segle XXI», María Arias Cañizares en la categoria «Les dones en el moviment veïnal» i María Teresa Barnusell Calvis en la categoria «Quan vaig arribar».

La Jornada va concloure amb el desig de treballar en un segon concurs de microrelats i en una nova jornada l’any vinent.

La Federació d'Associacions de Veïns d'Habitatge Social de Catalunya (FAVIBC) ha premiat 3 veïnes per les seves redaccions en el concurs de microrelats.