I tu, com recicles?

L’espai Òmnia Eixida ha posat en marxa Reciclos, un projecte que implementa una innovació pionera: aconseguir el compromís de la ciutadania amb el reciclatge d’envasos. L’objectiu principal és fomentar el reciclatge a les cases i reconèixer l’esforç que fan els ciutadans en reciclar i, alhora, potenciar l’empoderament de projectes innovadors relacionats amb l’economia circular.

Per dur a terme aquest projecte s’ha hagut de treballar amb les TIC, ja que era necessari la utilització d’una app que incentivés la participació de la població mitjançant l’ús del telèfon mòbil. Aquesta aplicació permet als usuaris canviar envasos per reciclar per punts. Amb aquests punts, podran participar en sortejos, obtenir premis o bé fer donacions de punts a entitats socials o projectes que tinguin com a finalitat millorar el municipi de Sant Boi de Llobregat.

A fi de presentar la campanya Reciclos, s’han impartit diversos tallers a l’aula de l’Òmnia, en què s’ha explicat com va néixer el projecte i el motiu pel qual es va crear. 

Els tallers s’han adreçat a la població en general del barri de Camps Blancs: joves, famílies i gent gran. Els assistents han après el funcionament de l’app i també com registrar-se a la web de l’aplicació per participar-hi i col·laborar-hi. La finalitat de les sessions ha estat mostrar-los la necessitat de desenvolupar i dur a terme projectes d’innovació en l’àmbit de la tecnologia que potenciessin les bones pràctiques dels ciutadans, a fi de beneficiar la sostenibilitat del planeta i el respecte pel medi ambient.

El Punt Òmnia Eixida vol aconseguir el compromís de la ciutadania amb el reciclatge d'envasos