II Firavida al barri de Campclar a Tarragona - 28 de maig de 2011

Cartell de la segona firavida

El divendres 28 de maig, a Campclar, se celebra la II Firavida. Amb la salut com a principal eix temàtic d'enguany, es presenta al Casal Cívic la segona edició d’aquesta original Fira d’associacions, amb la participació del Punt Òmnia de l'Associació Veïnal de Campclar.

L’any passat, a iniciativa de la Comissió de la Dona de Campclar, es va iniciar aquest projecte col·lectiu contra la violència masclista. Vist l’èxit i les ganes de les associacions del barri de moure un projecte de manera conjunta, es decideix consolidar la Firavida com una fira d’associacions on cada any es treballi una temàtica que pugui unir totes les entitats en pro de la comunitat.

Aquesta Fira permet treballar de manera conjunta a les associacions del barri, al Casal Cívic de Campclar i al Pla integral de Campclar.

Amb esforç i il·lusió hem organitzat un dia ple d’activitats per a tots els públics a fi de promoure estils de vida saludables, entenent la salut des d’una perspectiva integral, i, per tant, tenint en compte els àmbits físics, psíquics i socials, i també les responsabilitats individuals familiars i socials en relació amb aquesta.

La Firavida vol ser una finestra oberta a la ciutadania, on es pugui trobar un ventall d’activitats de caire lúdic, cultural, educatiu, esportiu i de sensibilització que ens permetin millorar com a persones i com a barri.

En la Firavida, les 16 entitats participants tindran el màxim protagonisme com a impulsores de la transformació en positiu del barri.

Programa de la II Firavida

9 h

 • Caminada per la salut del barri de Campclar. Sortida de davant del Casal Civíc de Campclar.

10.30 h

 • Inauguració de la II Firavida a càrrec d'Anna Maria Solé i Ramos, directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Familía a Tarragona.
 • Espais de les entitats del barri, exposicions i racó de salut. (Lloc: espais Casal Cívic.)
 • Taller de relaxació. (Lloc: gimnàs del Casal Cívic.) Organització: Ateneu Cultural de Dones de Campclar.
 • Documental “Correspondències ciutadanes a Europa”. (Lloc: aula 1 del Casal Cívic.) Organització: Fundació Casal Amic.

11.30 h

 • Masterclass d'aeròbic. (Lloc: sala d'actes del Casal Cívic) Organització: Col·lectiu de Dones de Torrenova.
 • Cinefòrum. Pel·licula Los lunes al sol. (Lloc: aula 1 del Casal Cívic.) Organització: Aprendre a aprendre, FIAS.

17 h

 • Cercavila per la rambla de Campclar i Correfoc. Organització: Colla Gegantera de Torreforta i Colla de Diables Foc i Gresca.

18 h

 • Masterclass de salsa. (Lloc: plaça Major.) Organització: Joves de l'Associació de Veïns de Campclar

18.30 h

Berenar. (Lloc: plaça Major.) Porta el teu carnet de salut de Firavida i et donarem el berenar. Organització: Associació de Veïns de Campclar.

19 h

 • Actuació de Flamenc. (Lloc: plaça Major.) Organització: Associació de Joves Joc Clar Plaça Camarón.

19.30 h

 • Cloenda a càrrec d'un representant de l'Ajuntament de Tarragona.

Organització: Associació de Veïns i Joves de Campclar, Ateneu Cultural de Dones de Campclar, Col·lectiu de Dones de Torrenova, Associació de Joves Joc Clar, Associació Shourouk, Associació Afac, Colla Gegantera de Torreforta, Fundació Casal l'Amic, Associació de la 3a Edat de Campclar, Club Ciclista de Campclar. AMPA: Escola Campclar, Escola Els Àngels, Escola Ponent, Escola Mediterrani, IES Campclar i Colla de Diables Foc i Gresca.

Jornada
treball comunitari
salut
fira d'entitats
esport
sensibilització